ribolowen magazin

Риболов на Ряховски ливади – Imeperial baits team

Денят е Сряда, 28.06. Аз отивам за риба. След двуседмични неотложни ангажименти – служебни и семейни, най-после това ми се случва. Още вечерта колата е натоварена с всичко необходимо за 3 дневен излет. На следващият ден поработих до обяд и „ООО Свободааа“. С моето приятелче в риболова и живота потегляме към Севлиево.

 готови за риболов

Имах предварителна уговорка с Николай (собственика на водоема) и уговорен вече сектор за риболов. Пристигнахме благополучно. И започна едно бързане… бивака, стойки, въдици… беше ми каша в главата. Хем исках всичко да ми е подредено, хем мислех за предстоящия риболов – стръв, захранка, дистанция и т.н. От голямото мислене реших да заложа на Monster Liver  и  Elitte  на Imperial Baits, а другите  две въдици на плуващи топчета – едната на 10мм V-pop up бял потопен в дип Explosive stickmix, а другата на снежен човек направен от 20мм Monster Liver и 16мм Monster Liver Flying Hookbaits (Pop Up).

Реших с две въдици да ловя на къса дистанция с PVA и хранене с кобра, а с останалите две на около 100 метра с хранително петно. Вече беше 18:00 часа и всички въдици бяха във водата. При условие че бях сам на водоема и ударите не закъсняха. След около 40 минути аз кепвах първата си риба – много борбен люспест шаран около 8 кг. Цялата вечер риболова беше доста динамичен. До 23:00 часа имах 9 риби с тегло между 8 и 12 кг. И още 4-5 риби с тегло между 3-5 кг. Към 23:30 излезе ураганен вятър, който до 4:30 не спря. През нощта имах една риба около 5 кг, но вятърът ми уби кефа и адреналина на нощното събуждане.

В 5 часа реших да прехвърля въдиците. Веднага след като презаредих започнаха и ръновете. До 9 часа вече имах още 6 шарана и един амур около 11-12 кг. Утрото започна много добре. Малко по късно излезе вятър и рибата влезе в по-дълбоките части на водоема. През целия ден имах няколко шарана, но дребни. Следващата нощ беше по-спокойна. Нямаше и вятър и успях да поспя. Лошото беше че и риби нямаше. Казах си „утрото е по мъдро от вечерта“ и си легнах изморен.

На следващата сутрин всичко се повтори, след презареждане на въдиците успях да извадя 6 шарана за около 3 часа и духна вятър отново. Отдадох се на почивка. Така си мина целия ден… почти без риба. Имаше епизодични кълванете на шаранета от 1 до 3 кг. Поне не беше скучно. Нощта пак беше за спане… т.е. нямаше звук на сигнализатор. На следващото утро реших първо да захраня преди да презаредя. Този път царевицата си каза думата. На петното ми се завъртяха амури. Успях да извадя 6 амура с тегло между 4 и 6 кг. Не исках да се оплаквам… все пак бях 20 часа почти без риба. Почнах да се ориентирам към събиране. Всяко нещо си има и край.

Прекарах много хубав и успешен риболов. Ами нали за това го правим…

Поздрави и Късмет

Александър Асенов

Imperial Fishing – Bulgaria

riboloven magazin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *