Home » Истории » Радута (Сарулещи) – красив и непредсказуем язовир

Радута (Сарулещи) – красив и непредсказуем язовир

Здравейте приятели!

Споделям с вас един дългоочакван излет намитичното езеро Радута лейк.  Подготовка започна още през Януари. С нетърпение очаквах този риболов. И така на 31.05.2014 вече пътувахме. След пристигането на язовира, трябваше да изтеглим жребии за сектор. На мен и на Тони ни се падна сектора „Church point”, който се намира в близост до залива на рекордите.
01_Радута лейк

След като се настанихме на сектора се заехме с оправянето на багажа и бивака. Не след дълго време дойде и момента, в който трябваше да стартираме с приготвянето на храната и намиране на подходящите места за риболов. Тук еуфорията беше също много голяма, защото за първи път щях да използвам моята нова лодка Iboat 260.
02_Радута лейк 03_Радута лейк

Впечатленията ми от нея бяха просто невероятни. Страшно стъбилна лодка, много добър материал и изработка. Надуваемо дъно, което при надуване на 0.6 бара е напълно твърдо и ми позволява всякакви движения, изправяния и какво ли още не в нея. И най–важното за мен широчина и дължина, които ми осигуряват допълнително спокойствие и свобода.
04_Радута лейк
Захранката се състоеше от топчета Monster Liver, Monster Paradise, Fish и Elit, цели и натрошени и от два милиметра пелети 15мм и 24мм. Обилно поляти с Carptrack Liquid и Squid-Liver протеинов концентрат. За стръвизползвах същите топчета с диаметър 24мм изцяло легнали, без дип, пудри поп ъпи или снежен човек, защото целта на риболова бяха трофейни риби, а при наличието на дребни и плевелни риби прецених, че дип и пудра не са необходими.
05_Радута лейк 06_Радута лейк

 Мястото за риболов, което избрах бе на 200-220метра от брега. Едно доста голямо плато,което държеше дълбочина 3-3.5 метра и на места около 4 метра. Начинът на хранене, който избрах бе разпъване на монтажа и върху него една лопатка от храната и няколко цели топчета разхвърлени в периметър около монтажа.

Около 20:00 всичко беше готово и започна чакането. В 00:30ч бе и първият рън за риболова и след кратка борба в кепа лежеше шаран с тегло 8кг който си беше избрал Monster liver.
07_Радута лейк

Докато течеше фотосесията последва нов рън. Този път на Fish.
08_Радута лейк

Последва презареждане, нанасяне на двете въдици и отново в леглото. Но не за дълго. Няколко часа по късно имах ново вземане. Рибата този път бе много красив дълъг шаран, който доста ме измори докато го извадя. Ароматът отново Fish.
09_Радута лейк

Това бе и последната риба за вечерта. Следващата риба, която успях да отразя бе чак на следващия ден около 17:00ч. Имаше някакво затишие, което не можах да разбера на какво се дължи все още,но важното е че Monster liver ми се представи добре и ми отрази тази хубава риба.
10_Радута лейк

Последваха и още доста хубави и борбени риби.

Хубавото бе че интересното тепърва предстоеше. Дъжда яко си валеше. Общо взето от часовете прекарани до тук на водоема дъжда не е спирал. Кога по–силно, кога по–слабо, но не спираше. Вечерта в 23:00 мощен рън и след засичането усетих, че това е по-едър шаран от обичайните 8-9 килограмови, които излизаха, след кратка   15 минутна борба в кепа беше ето този шаран с тегло 16кг. Който също беше избрал аромат Monster liver. Ах това топче….

Тъкмо си легнах и извадих тефтерчето да запиша резултата и когато погледнах часовника той показа точно 00:00 ч. и последва нов рън. Изкарах този шаран с тегло 9кг който беше избраларомат Elit. Дъждът вече беше във фаза ‘силен’.

Толкова много се усили дъжда, че чак в палатката нахлу вода.
20_Радута лейк

Дойде време и за сутрешната фотосесия с 16та и със рибите изкарани през нощта от мен и Тони. Насладете се на снимките, надявам се да ви харесат.

Получи се доста интересен риболов. В скоро време непременно пак ще посетя този прекрасен язовир. Надявам се да ви е харесал репортажа. До нови срещи и мощни рънове.

Славян Славов
Team Imperial Fishing Bulgaria

Check Also

За едри риби във Франция

След дълго обмисляне аз и моят приятел взехме решение да отидем до Франция, за да …

Лятна ваканция в южна Франция

През зимата, аз и моят приятел Joseph, запланувахме едно пътуване до Франция в началото на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *