Home » Истории » Риболов на баластриера

Риболов на баластриера

Здравейте приятели и читатели. Ще ви разкажа за последния ми тридневен риболов на една малка баластриера. След като бях избрал най– неподходящото място за риболов на баластриерата, по най–бързия начин реших да се препозиционирам. Предварително знаех, че на това езеро ще има смяна на местата и си бях ограничил багажа до максимум, за да мога да бъда напълно компактен и мобилен. Заложих на огромно количество Monster-Liver и никаква друга стръв. Целта ми бе да се движа с насрещният вятър. Второто място, което избрах бе много неудобно за бивак, но нашият риболов изисква жертви. 01За мое огромно щастие вятърът, в оставащите ми два дни не промени повече посоката си и аз не се местих до края на излета ми. Вятърът бе много силен и образуваше доста силни вълни. Моята лодка Iboat 260 бе подложена на постоянен натиск.

Захранката, която използвах се състоеше изцяло от топчета Monster-Liver в комбинация с малко тигров фъстък и коноп обилно полети с Carptrack Liquid и Powder. А стръвта бе Monster-Liver 20mm обвита с паста направена от Carptrack Liquid и Powder. Първата риба, която ме посети бе надвечер. Прекрасен огледален шаран, който ме изпълни с адреналин на максимум.
02

Човек може ли да не бъде щастлив след като е уловил такава риба? Вече през нощта моята аларма се разпищя още веднъж. Но този път вземането бе страшно. Чак аз самият не можах да повярвам какво се случва и ми отне няколко секунди докато се осъзная. Рибата не бе много голяма, може би някъде около 12-те килограма. Още във водата я откачих и я пуснах да си ходи. След около 30-на минути имах поредният ръъъъъъъъъън. Успях да уловя този люспест красавец.
03

След поредните 30-на минути отново започна борба. Борба, която се проточи доста, защото аз бях просто много изморен вече. Рибата бе добра около 13-те килограма отново, но просто нямах сили да се снимам с нея. Пуснах я във водата и се оттеглих в леглото за да поспя поне малко. На сутринта получих това хубаво събуждане от тази красив огледален шаран с добри размери.
04

Тази комбинация бях сигурен, че ще проработи на тази баластриера. През деня, че чак до залез слънце имах доста риби между 5-10 килограма които не съм снимал. Шараните буквално чакаха да падне някаква стръв на дъното и да я оберат мигновено.  Ето този огледален двуцветен шаран бе просто уникален.
05

В три часа през последната ми нощ ме посети този люспак, който дори ме накара да се кача в моята Iboat за да мога да го положа на дюшека.
06

Има моменти когато ми се иска да остана за още няколко дни, но винаги идва моментът когато трябва да си ходим.
Monster-Liver в комбинация с паста направена от Carptrack Liquid и Powder е просто абсолютният ВРЪХ!!!!

Hervé Cellard
Team Imperial Fishing France

Check Also

За едри риби във Франция

След дълго обмисляне аз и моят приятел взехме решение да отидем до Франция, за да …

Лятна ваканция в южна Франция

През зимата, аз и моят приятел Joseph, запланувахме едно пътуване до Франция в началото на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *