ribolowen magazin

Да ловиш в река и езеро едновременно

Да ловиш в река и езеро едновременно01Здравейте скъпи приятели.  Пролетта е вече далече зад нас. Предполагам от тогава до сега вие сте имали доста незабравими мигове прекарани по бреговете на язовирите и реките. В началото на юли си  се очертаваха няколко почивни дни,  покрай фестивала в Кьолн. Да, но не. Това бе просто причината да отида на риболов. Около две седмици преди да изляза в почивка всичките ми планове бяха преобърнати. Аз и един мой приятел решихме да си направим празника по нашият си начин. А именно с риболов.

Отидохме до Франция

Баластиера, воден резервоар, река? На всякъде риболова бе разрешен и вариантите ни се умножаваха за това къде да риболовстваме. След много ходене назад и напред ние отидохме на река Мозел. Един остров в реката, където можеше да се лови от едната страна в реката, а от другата в езеро, което е в непосредствена близост до реката и разбира се в контакт с нея. Там имаше доста предизвикателни места, като изваден от употреба кораб, няколко малки острова, редица надвиснали дървета, тръстика и водни лилии. За четири нощи тук би трябвало да има интересни резултати. Няколко кофи и чанти с храна, който включваха дребни частици и четири различни вкуса от Imperial Baits Carptrack  разбира се с подходящите добавки за тях.

Ето я и първата риба за нашият излет
Да ловиш в река и езеро едновременно02

Задната част на острова предоставя доста интересни места в езерото с тръстика, надвиснали дървета, лилии и разбира се една прекрасна гледка.
Да ловиш в река и езеро едновременно03

А от другата страна облавяхме директно реката.
Да ловиш в река и езеро едновременно04

Благодарение на многото места за укритие на рибата, който ни предостави това място, ние можехме да ловим на четири различни петна.
Да ловиш в река и езеро едновременно05

Първата нощ дойде и напрежението нарасна.
Да ловиш в река и езеро едновременно06

Часът стана около 2, когато влязохме в играта с пълна сила. Този мустак гигант предпочете зелен V-pop up 24-мм. След около 20-мин борба с него, най-накрая успях да го победя и да го извадя на сушата. След като го видях останах малко шокиран, но както и да е. Направих си една бърза снимка с него и го оставих да си поема по пътя.
Да ловиш в река и езеро едновременно07

На сутринта имаше ново вземане. Този път бе от към езерото. В началото съумях да освободя рибата от тръстиката и водните лилии, но в края на краищата нямаше как да се размина без употребата на моята Iboat 160 лодка и да отида да измъкна рибата от едно подводно дърво.
Да ловиш в река и езеро едновременно08

Рибата, бе вече в мрежата и аз започнах лека полека да греба към брега.
Да ловиш в река и езеро едновременно09

Една малка, но хубава риба, която бе уловена с доста труд и мъка, от петното, което бе разположено на едно пясъчно плато измежду много тръстика и лилии захранвано и ловено с IB Carptrack Monster-liver.
Да ловиш в река и езеро едновременно10

Ето ги и IB Carptrack Fish и IB Carptrack Osmotic Spice, който ги бях обилно осолил още преди да тръгна за този излет.
Да ловиш в река и езеро едновременно11

Ето ги и CSF1, които бяха готови за следващи действия. Чакаха, някои голям да ги разпищи.
Да ловиш в река и езеро едновременно12

Прекрасно време, с прекрасни залези, породили празнична атмосфера.
Да ловиш в река и езеро едновременно13

Сомовете бяха определено намерени, но къде са шараните? Това бе трети или четвърти сом.
Да ловиш в река и езеро едновременно14

В следобедните часове ни посети този красавец. Правилната комбинация бе снежен човек направен от Uncle Bait легнал и поп ъп.
Да ловиш в река и езеро едновременно15

Ето го кораба. Ние ловихме със сейфти клипс около него защото имаше много камъни.
Да ловиш в река и езеро едновременно16

Ето го и следващият сом. Вече започнаха да стават доста досадни.
Да ловиш в река и езеро едновременно17

Това бе един много добър и достоен боец, който в крайна сметка се предаде и успях да го снимам. Един от най-добрите шарани тези дни.
Да ловиш в река и езеро едновременно18

Ето го и поредният сом. Доста дълъг. Той бе и най-трудният. С висококачествените влакна Visible Touch 0.17mm в комбинация с Shock’it и разбира се с продуктите на Carp’R’Us бях на 100% убеден, че той ще бъде сниман.
Да ловиш в река и езеро едновременно19

Tobias Seeber
Team Imperial Fishing Германия

riboloven magazin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *