ribolowen magazin

Тайните на поп ъпите

Винаги се стремя храната, която предлагам да е достатъчно атрактивна и привлекателна за шарана. Аналогично идва и самата стръв. Тя трябва да се откроява и трябва да е по-атрактивна и по-привлекателна. В следващите няколко редове ще споделя с вас как процедирам с Pop up-те и как ги правя по атрактивни от към мирис и цвят.

Белите IB V-pop (Fluro). Те са просто перфектни. Имат перфектна плаваемост, оптимална визуална стимулация и дори след 24 ч. във водата тяхната плаваемост е непроменена. Моето заключение за тях е че са най-добрите.
tainite-na-popup-ite01

IB V-pops Имат 5 напълно практични размера според ситуацията (диаметри: 10,16,20,24 и 28 мм) и също така са налични в шест цвята: бял, жълт, червен, розов, оранжев и новият зелен цвят. Тук не трябва да пропускаме и серията Uncle Baits. Те не се водят към V-pop серията, но с техният ярък розов цвят и невероятният им мирис са също много голяма атракция за шарана. Uncle baits Pop ups се състой от 65% базов микс и 35% от нашият уникален плаващ микс.
tainite-na-popup-ite02

Тези старателно подбрани цветове привличат рибата не със своите хранителни качества или аромати, те разбуждат любопитството в нея. Разбира се всичко това е свързано с попадащата светлина във водата, дълбочината на която ловим както и самата прозрачност (бистрота) на водата. Все пак на 16 метра дълбочина  и пълна тъмнина ми се струва несериозно да се опитваме да привлечем рибата чрез тази тактика, нали така.

Тук идва въпрос по който трябва да помислим. Дали само визуализацията е достатъчна за да уловим  рибата, която търсим. Преди известен период от време ми се появиха няколко идеи, които аз започнах да разработва и експериментирам. Имам си една максима, която винаги си следвам „Винаги по-различен от другите”. Сега ще ви обясня с няколко стъпки как аз си подобрявам стръвта.

Стъпка 1:
Избирам си подходящият V-pop up. В 70% от случайте в езерата, който ловя съм се спрял на бял V-pop up.

tainite-na-popup-ite03

Стъпка 2:
Избирам си аромата според сезона. В случая ще заложа на рибните аромати или по-специално на Fish аромата в комбинация с черен пипер.
tainite-na-popup-ite04

Стъпка 3:
Капвам няколко капки от избраният ми аромат в кутията с V-pop up и я разклащам добре.
tainite-na-popup-ite05

Стъпка 4:
Ако хванете голяма риба да не забравите да ни изпратите вашите снимки и кратка история на office@imperial-baits.bg.
tainite-na-popup-ite06

Много е важно да си направите собствен подход. Всички идеи, които ви идват на ум от съчетание на аромати, цветове и големина на стръвта трябва да се тестват и опитат. Важно е да си изградите подходящите изводи от вашите езера, които посещавате. И запомнете винаги различни от другите!

Достатъчно е да имате няколко аромата, няколко на цвят V-pop up и няколко различни диаметъра от тях.
tainite-na-popup-ite07

Направете си вашата малка тайна за големи риби. Надявам се скоро да се видим на бреговете на някое езеро.

Патрик Шупин

Team Imperial Fishing

riboloven magazin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *