Home » Новини » 10  неща от които тайно се страхувам на брега

10  неща от които тайно се страхувам на брега

не прави това в палаткатаНа пръв поглед – най-обикновените неща карат кръвта ви да се смрази. Ето 10-те най–страшни за шаранджиите по света

Да се направиш на глупак на нов водоем
Когато отидете на нов водоем винаги ви се иска да ви приемат без засечки, колкото се може по–скоро. Понякога когато най–малко ви се иска се случва да заметнете върху дървета, върху линиите на колегите, да не успеете да достигнете петното си или да го прескочите. Наскоро отидох на един водоем на който винаги съм искал да отида, но все нямах време. Поради ограниченото време реших да ползвам лодка за захранка. Сложих монтажа в нея и я насочих към закачките на отсрещния бряг. В този момент видях, че редовните посетители са се събрали, пият бира и ме наблюдават. В този момент лодката ми отказа. Трябваше да се намокря за да извадя лодката и монтажите от водата. Ядосан и засрамен от факта, че лодката ме предаде, заметнах два монтажа в отсрещните дървета – класика.

Да ти се приходи по голяма нужда
Наблюдавайки слънцето как пробива сутрешните облаци на пробуждащото се езеро, изведнъж лютите чушлета които сте яли започват да изглеждат като лоша идея. През последните два часа сте храносмилали и сега е време да се разтоварите. Лайняна работа. Знаете, че веднага щом гащите ви се озоват около коленете, е крайно необходимо да внимавате да не оцапате панталоните, качулката или обувките си.

Да те хванат докато лъскаш бастуна
Тези които са били на по–дълги излети знаят какво има предвид. Никак не е приятно някой да влезе в палатката ти тъкмо докато пръскаш семе, присвиваш се на две на ръба на леглото за да избегнеш конфузната ситуация и се питаш дали ме видя? Разбира се, че те е видял, защо по дяволите тогава остава в палатката, а не си тръгва?

Да ти зададат въпроса – Защо сгъваш дръжките на макарите си?
Този въпрос веднага те разкрива като позъор! Съжалявам, но отговор като „така изглеждат по-добре“ не ти прави услуга. Ако кажеш, че родителите ти са гейове няма да предизвика симпатии, дори „не съм ги разопаковал още“ ще предизвика още по-голям смях.

Майтапи
Някои от нещата които риболовците правят на своите колеги трябва да се видят за да се повярват. От завъртането на 180-градуса на палатката докато спиш, презамятане на пръчките, връзване на грешни монтажи до горящата маса хвърлена във водоема. Спомням си как преди време се засилих да хвърлям с пръчката само за да установя, че някой ми е скрил дръжката на макарата.

Хващане
Ужасно е, когато хванеш риба, докато я вадиш, кепваш, теглиш и се снимаш с нея да се събере половината водоем да те зяпа. Предполагам, Дани Феърбрас-овците нямат проблем с това.

Да хванеш нещо, което не би трябвало
Случвало ли ти се е – може би мотор на лодка или животно, кола. Рано или късно ще закачиш това което не би трябвало да се закача. Най кошмарното ми преживяване бе като закачих сърдита чапла в мъглата на Овчарица. Да се бориш с гневен птеродактил в 5 сутринтa не си е работа. Един познат е хващал кучешки езици, камиони и велосипедисти.

Да се намокриш
Няма лодка, няма приятел с теб, няма начин да извадиш рибата от закачката освен ако не се понамокриш. Колкото и просто да изглежда, навлизаш в тяхна територия, без да виждаш какво има по дъното. И всочки те гледат. От момента когато нагазиш в студените води, до момента когато 10+ килограмов шаран се надига от дълбините е травмиращо. Особено под светлината на челник!

Духове
Всички знаем, че не съществуват, през заскрежената застинала нощ, когато се случи нещо необяснимо, ние започваме  да се съмняваме. Било ме е страх от булка в лодка, шепнене  в шушите/птици/ и конници без глава. Една вечер се бяхме напили с един приятел и бяхме отишли на излет. Беше една от онези вечери, когато чухме приглушено топуркане на копита по пътя. Спомнихме си легендата за кон с каруца, които се е удавили в езеро преди години и очите ни се разшириха. Копитата ставах все по силни докато стигнаха до водоема и изведнъж заглъхнаха. Спахме неспокойно тази вечер. На сутринта се оказа, че някакъв кон е избягал и като е наближил езерото е кривнал от пътя в тревата.

Животни
В Европа няма кой–знае какви останали  диви животни от които да се страхуваш. Въпреки това нещата стават съвсем различни в тъмното. Спомням си, че при един излет на Овчарица всяка вечер ни посещаваше един огромен воден плъх. Понеже не исках стръвта ни да стане плячка на жълтозъбия гризач, реших да му покажа кой е шефа. Опитах се да го ступам с дръжката на кепа, очаквах дръжката да отскочи като от заек, но почуствах все едно отскочи от ротвайлер. Погледна ме от далече и цяла седмица се храни от стръвта ми.

Check Also

Международна изложба ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 30.03-03.04.2016

Международната изложба  ПРИРОДА, ЛОВ РИБОЛОВ е най-мащабният в България форум за опазването на природните богатства  …

Наистина ли никотина отблъсква рибите?

Има ли доказателство, че пушенето е не само лошо за вашето здраве но и пречи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *