ribolowen magazin

Нов световен рекорд за люспест шаран!

2e40c1ce8e257a74daa16dcf3c451bc1

Рейнбоу има повече от справедливото количество големи риби, и има повече от малкото познати 80 лб+ люспести шарана, кръжащи из дълбините. Въпреки това, рибата, позната като Люспестият на Ерик (Erics Cammon) привлича вниманието на много образцови рибари, и често беше смятан за потенциален фаворит за нов световен рекорд за люспест шаран. Джон Лили улови рибата, след като влачеща се линия се омота около неговата, и оплитането доведе до хващането на рибата. Тъй като това не се брои за истинско хващане на рибата, то не беше зачетено като рекорд. Въпреки това, преди да бъде върната, рибата е измерена с тегло 91лб. Монтажът, който все още е стоял на нея, е изваден безопасно, а рибарят, който е изпуснал огромният шаран е неизвестен.

Горе-долу по това време миналата година чудовищният люспест беше хванат с тегло 83лб 4оз. След малко повече от месец по-късно, той пак беше хванат с тегло 88лб, което не беше далеч от взимане на рекорда от Маркус Пелцер и неговата „Мари“ с тегло 89лб 1оз на немско езеро.

Въпреки това, Люспестият на Ерик е бил уловен отново, който е кръстен на името на същият този щастливец – Ерик Смит. Рибата е хваната с тегло 91лб и се брой не само като рекорд на Рейнбоу, но и за световен рекорд за люспест шаран. 

CarpBG

riboloven magazin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *