ribolowen magazin
Ето я и първата риба. Огледален шаран с голям корем

Унгарски шарани

В последната седмица на септември отново отидох на този 200-акров язовир в Унгария. Заради обилните дъждове през лятото, нивото на водата бе страшно високо. Естествено това мен въобще не ме зарадва. Когато нивото на водата е високо, рибите се укриват в гъстата трева или растителност, около клоните на паднали дърветата, което прави риболова допълнително по-труден.

В арсеналът ми присъстваха както обикновено IB Monster-Liver и IB Elite в 20 и 24мм. Като този път избрах да ги обвия в Liquid Powder паста. На първото ми място за риболов аз прекарах три дни. Като за това време изкарах само няколко малки шарана и един бял амур. Тогава реших да сменя мястото. Благодарение на новото място и на Imperial Baits, аз успях да уловя доста риби от 12 до 21кг

Лових и храних основно с топчета. Въз основа на дългогодишният ми опит съм забелязал, че с малко количество храна, но с добро качество и добрите добавки към нея можем да претендираме за много успешни сесии. Общото количество топчета, което имах бе само 3 кг, но  аз успях да уловя доста риба.

И накрая идва време да кажа довиждане на това красиво, диво и романтично място – но аз ще се върна!!!

 

Zolt Bundik
Team Imperial Fishing Унгария

riboloven magazin

Check Also

Най-невероятните места за риболов в света

Eдин от най-големите плюсове в риболова е възможността да съчетаваш любимото си хоби с опознаване …

След снеговете

След внезапното застудяване и обилните снегове паднали в края на октомври и провалили ми доста …

One comment

  1. What is the lake called and where is it please

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.