ribolowen magazin

7 течни добавки, които трябва да опитате

Ползвам от около 5 години широката гама на течни добавки които CC Moore произвеждат. Те са толкова много и предоставят на риболовеца предимство във всеки риболов. Пробвал съм всички течни добавки  и искам да ви споделя няколко хитрости и седемте мои любимо течни добавки.

sedem_dobavki_01

Talin/Liquid Betaine

Аз ги комбинирам, но те са налични като отделни продукти. Талина концентриран естествен подсладител и се ползва в малки количества поради високата му концентрация. Дипването на тигров фъстък в него преди замятане е доказано, че предизвиква агресивно хранене при рибите. Добавете по 1 млл. на 100млл. течена добавка за да я подсилите. Бетаина е натурален сладък атрактант, който доказано стимулира рибите към хранене. Добавете 2ммл. талин към 30 млл. течен бетаин и го добавете към 5 килограма захранка, като след разбъркване я оставете да попие за 24 часа. Моята любима захранка е брашно от елда.

 sedem_dobavki_02

Течни кафяви морски водорасли

Лично аз ги ползвам постоянно и според мен има три причини поради които са толкова ефективни – имат високо PH, което както съм казвал и преди привлича шараните, имат естествена соленост, която е особено ефективна преди размножаването на рибите и витамин Б, който също стимулира шарана към хранене.

Добавете 50-10 млл от течния келп на 1 килограм топчета след като ги извадите от фризера или 24 часа преди употреба, понеже това ще спомогне да стане по – тъмна стръвта ви и ще надхитрите нахалните птици които я изяждат преди шараните.

Liquid Natural Blend

Тази мощна естествена течна добавка е много добра за ползване с всякаква стръв. Аз лично обичам да дипна стръвта в нея и след това да я обвия с паста – така буства допълнително пастата и създавам допълнителен атрактант за рибите на няколко нива.

Liquid Shellfish Concentrate

Силният възсолен естествен аромат на ракообразните комбиниран с разтворими рибни атрактори е задължителен за всеки риболовец, който иска да презентира обогатена и различна стръв. Обичам да добавям 20млл. на килограм стикмикс, като изчаквам достатъчно време да се напои стикмикса, по този начин атрактора ще отдава бавно аромата си със водата и ще осигури атрактивността на петното ви за рибите за продължителен период.

Active Corn steep liquor

Страхотна натурална ферментирала течност която е страхотна добавка със разнообразни приложения. Добавям 50млл. в буркан коноп и шепа черен тигров фъстък, като по този начин издигам стръвта на ново ниво. Чел съм, че големите шарани предпочитат тази добавка поради съдържанието и на захар и други съставки. Добавям 200млл. CSL в голям буркан тигрови фъстъци вече дипнати в талин и ги оставам за около година да попият ароматите на добавката. Получава се страхотна алтернативна стръв.

sedem_dobavki_03

Chilli hemp oil/люто конопено масло/

Обичам да ползвам масла под различна форма през цялата година, особено това масло. Особено е подходящо за риболов в топлите дни, когато ловим на повърхността, това е една от моите хитрости в такива моменти.

Добавянето му към пелети и сподмиксове е още един начин през топлите летни месеци да получите желаното наситено петно над водата където сте.

Надявам се казаното до тук да ви помогне през следващите риболовни сесии да хванете този Левитан, който ви убягва до сега.

Късмет

Крис Къри

riboloven magazin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *