Home » Техника и Тактика » Шаранджийско одеяло Gardner – ревю

Шаранджийско одеяло Gardner – ревю

Шаранджийско одеяло Gardner

Втори сезон ползвам одеяло Gardner – ползвам е доста слабо казано, защото то винаги е при леглото ми, дори в най-топлите летни дни. Всъщност аз правя обратното на общоприетото, т.е. че одеалото се ползва само зимата върху спалния чувал – напротив, аз ползвам само зимата спалния чувал (плюс одеалото), а през останалото време само одеалото.

Не съм любител на студеното, не съм и руски морж, но ако през май спя в спален чувал то трябва да го правя по бельо. А, ако извадя късмет и ми удари през нощта…? Трябва да се разхождам полугол и потен на студа. Аз просто предпочитам да си легна с по-тънък анцунг и да се завия само с одеялото. Така при удар да не мисля как по бързо да се върна „на топло” в леглото, а да се съсредоточа върху рибата и да се насладя на момента от ваденето й.
Тази година в началото на май се засякохме с колега на един водоем, когато той реши да остане и през нощта, но времето предвещаваше силна буря. За съжаление в моето броли има място за едно легло и или трябваше и двамата да се намокрим от кръста надолу, или единият да спи на сухо под бролито, а другият на открито под дъжда.
Преотстъпих на колегата моето одеало за нощта. На сутринта той ми каза: ”Разликата е само в шума от по-близко тропащите капки!”
От ноември до март обаче одеалото е задължително върху всеки спален чувал – така всеки 4 (четири) сезонен спален чувал лесно се превръща в 6 (шест) сезонен и в най-големия студ се спи относително приятно. В студените дни одеялото пази от конденз вашият чувал и го запазва сух и комфортно топъл.
Дължината на одеалото, или по скоро неговата ширина също е от голямо значение. Тук размерите са 254 см. на 178 см – с други думи достатъчно голямо за да стига до земята и да не позволява студен въздух да циркулира под леглото.
Към одеялото са пришити и 7 каишки с които то се закрепя здраво за леглото и няма да се смъква, когато се въртим докато спим. Три от каишките са отдолу от към краката и по две от двете страни на леглото (разбира се една остава откопчена от страна от която излизаме, че иначе става сложно ).
Цветът на покривалото е друг негов плюс – колкото и кално да е около вас и около вашето легло, одеалото ви винаги изглежда по един и същи начин J.
Съвет: ако го изкаляте оставете го да изсъхне и после само леко го затъркайте – така изкаляното изчезва.
RRP 50 паунда

Този продукт, както и всички други на фирмата Gardner, можете да намерите на www.hristocarp.com

CarpBG

Check Also

ПВА стринг

ПВА стрънг – позабравена тактика ПВА продуктите предизвикаха революция в шаранджийския риболов още със самото …

От кълването до кепчето

Борбата с шарана се печели с техника, тъй като често се случва да бъде много, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *