Home » Техника и Тактика » Рибарски сак Daiwa Infinity Carryall 85 l – Ревю

Рибарски сак Daiwa Infinity Carryall 85 l – Ревю

От използваните много сакове от този размер и вид през последните години, не бях убеден с какво толкова може точно този сак да превъзхожда всички останали. Знаех едно със сигурност, DAIWA INFINITY означава топ качество.

За мен Carryall означава точно това, което е – да нося всичко. Често сака ми е с тегло над 20 килограма и винаги не по-малко от 15.
От опит вече знаех, какво да проверявам и гледам. Бях се нагледал на разшити катарами за презрамки, на отворени куки и халки, на скъсани ципове, разпрани шевове, презрамки и дръжки без никакво омекотяване, недостатъчно джобове или такива със странни размери и т.н. и т.н..
Не знам, дали само за мен е така, но най-важното е, един продукт да е здрав. Продуктите, които ползвам, са подложени на тежка и редовна експлоатация. Така се случи, че последните няколко сезона наблягам на кратките и чести излети, а това означава само едно – често пренасяне на багажа. Което пък предполага удобни и здрави сакове и калъфи.
След двугодишен период на (зло)употреба, мога щастливо и уверено да заявя, че точно това е МОЯТ сак, издържал всички мои тестове. Тестове там, където другите са се провалили.
Сака е 85 литров (по каталог има и 50 литров) и разполага с множество удобни джобове на всевъзможни места. Дебело подплатени презрамки и дръжки, дъно, подсигурено с гумени крачета, здрави двойни ципове и цип, който увеличава обема на голямото отделение с още 20%.
Големият джоб върху капака на сака го ползвам за комплект бъзбарове тройки, с монтирани сигнализатори върху тях. На фронталната страна на сака има още два джоба, един голям и един по-малък, и двата са с двойни ципове. По-големият е предназначен за чантичка с аксесоари, а по-малкият за дреболии, като челници, глава за колче за кепа, торби за смет, свински опашки (винаги ги нося, не се знае къде ще потрябват), чук и хамър хед, адаптори за бъзбарове, снаг иъри … Както виждате, никак не е малък и „малкият” джоб. От двете страни има три джоба, един голям и от другата страна два малки. И трите джоба не са с двойни ципове, но имат мрежички от външната част за аксесоари или вещи за бърз достъп. В големият джоб ми се намира чантичката с тежестите и върху нея чантичката с тоалетните принадлежности и лекарства. В двата малки джоба са поместени малък бинокъл, резервни батерии, резервни ролки влакна, ролки с лидери и маркери за отбелязване по влакното. От задната страна на сака има продълговат джоб по цялата му дължина, там обикновено ми стоят два твърди класьора за поводи, PVA мрежата, готови монтажи от ледкор и горнището на дъждобрана (пак за бърз достъп).
До вътрешността на сака може да се стигне чрез два двойни ципа. Единият е хоризонтален на капака, а другият е на фронталния панел на сака.
Във вътрешността от двете му страни има мрежести джобове, а на задната страна чрез велкро има залепени още три джоба (обикновено тях ги ползвам за чисто и мръсно бельо).
Над дъното на сака има хоризонтален цип, който дава допълнителна дълбочина на сака с още 10 сантиметра.
Във вътрешната му част си държа дрехи, резервни шпули и куп други неща, които могат да ми потрябват за един кратък и за един дълъг излет – малко газово котлонче, резервен пълнител с газ, фотоапарат…………..
За мен здравината и качеството на изработка на този сак са от ключово значение. Именно те са показателите, с които превъзхождат другите сакове, които съм ползвал. Именно те са и причината да си поръчам и по-малкия сак от 50 литра, който е с 4 външни и 2 вътрешни джоба.
Тези сакове, както и всички от модел Infinity на Daiwa, са фантастична комбинация от добре обмислен дизайн, висококачествена изработка и висококачествени платове и материали.
Презрамката е направена с пластмасови (или някакъв материал от подобен вид) закачалки и халки – нещо, което мен ме учуди, но излязоха много по-здрави от всички метални, с които съм се главоблъскал.
И както във всяка друга сфера, така и тук, всичко хубаво не е и евтино. Цената на този сак е от порядъка на 100-120 лева. Но повярвайте – всеки един лев, даден за този така необходим аксесоар за нашето хоби, си е максимално заслужен.

Carp BG Team

Този продукт, както и всички други на фирмата Daiwa, можете да намерите на www.masterfishing.bg
Адрес за контакти:

гр. София, бул. „Тотлебен“ 34
/срещу „Пирогов“ в локалното платно/

тел. 02/ 952 25 81
тел./факс 02/ 952 34 32

гр. Стара Загора, бул. Славянски 24
/търговски комплекс “ Практис“ – магазин Майсторски риболов/

тел. 042/ 620 058

Check Also

ПВА стринг

ПВА стрънг – позабравена тактика ПВА продуктите предизвикаха революция в шаранджийския риболов още със самото …

От кълването до кепчето

Борбата с шарана се печели с техника, тъй като често се случва да бъде много, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *