Home » Техника и Тактика » Ревю – продукти Мадикс

Ревю – продукти Мадикс

Преди известно време ми се наложи да използвам царевица за стръв, защото във дадения водоем се въртяха хубави амури, а аз не исках да разчитам само на топчетата, за да успея да прилъжа един от тях. Тогава се сетих, че в един от саковете имам царевица, пелети и кюспе от фирма Мадикс, които ми бяха предоставили да тествам. Е, пак не успях да хвана бял амур, но съм много доволен от тестваните продукти.

Царевицата бе в пакетчета от 30 грама и с аромат на ванилия, с едри и сочни зърна, че чак може да си помислиш, че е изкуствена, силиконова. С бяло-жълт цвят, точно като млечна, но твърда, като хлебната. Всичко това означава апетитна стръв за всяка риба, която дълго се задържа на куката/косъма. Други аромати, които предлага фирмата, са мед, ягода и анасон.
Пелетите, бяха черни, с цвят на кюспе и шарени. След предварителни тестове вкъщи знаех, че те са бързо разтворими. Нещо, което означава бързо създаващ се облак от хранителни частици. Използването на такава високопротеинова подхранка, изработена от висококачествени компоненти, изключително бързодействаща и атрактивна в PVA продукти, създава неустоим облак от частици около нашата стръв.
Плочките кюспе, макар да се отдалечават доста от модерния шаранджийски риболов, стават за захранка и бих казал, че са идеални за захранване при риболов на склонове или там, където всяка друга захранка се изтъркулва, а мястото е перспективно за преследване на шараните.
Брикетите от слънчогледово кюспе са с цели зърна от царевица, жито и овес с аромат на тахан. Размерите им са 46/30/19 мм и са по 12 в опаковка.  Разпадането им става бавно. Така подхранката привлича рибата и дълго я задържа на хранителното петно, без да я засища.
Наличието в продуктовата гама на фирма Мадикс и на плочки кюспе с аромат на чесън прави за мен тази фирма още по-предпочитана при избора на стръв и захранки за шаран.
Очаквам скоро да пуснат и малко по-„шаранджийски” стръв и захранки – като пелети с дебелина 16-18 мм с различни аромати и най-вече на чесън.
За съжаление продуктите на фирма Мадикс не са застъпени в някои части на България, от фирмата ме увериха, че това ще бъде поправено в най-скоро време. Ако все пак не можете да ги намерите във вашия град, то с писмо до фирмения им имейл можете да си уредите стръв и захранка за един-два излета. Персоналът им е любезен и отзивчив, ето затова харесвам малките фирми – уважават и ценят всеки клиент.
Попитайте във вашият квартален магазин за продуктите на фирма Мадикс или постете техният сайт – www.madiks.net
ЕТ Мадикс
гр. Русе
ул. Добрин Петков 9
Телефон склад: 082/872 548
GSM: 0896 327 486; 0885 755 919
email: info@madiks.net
madiks_peleti_1 madiks_peleti_2 madiks_peleti_3 madiks_peleti_4 madiks_peleti_5 madiks_peleti_6 madiks_peleti_7 madiks_peleti_8 madiks_peleti_9

Check Also

ПВА стринг

ПВА стрънг – позабравена тактика ПВА продуктите предизвикаха революция в шаранджийския риболов още със самото …

От кълването до кепчето

Борбата с шарана се печели с техника, тъй като често се случва да бъде много, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *