Home » Техника и Тактика » Протеинови топчета Gulp!, Berkley – Голяма хапка качество

Протеинови топчета Gulp!, Berkley – Голяма хапка качество

Протеинови топчета Gulp!, Berkley

Планирайки поредната си карпавантюра, стигайки до перото стръв, доста се затрудних. Очакваше ме риболов в период, когато в рибите надделяваше размножителния над хранителния инстинкт, нещо, което доста усложняваше и без това сложния избор от десетки, за да не кажа стотици, видове стръв, предлагани в днешно време на пазара. Знаех, че трябва да заложа на стара, сигурна и доказана стръв, но в същото време трябваше да бъда максимално подготвен за експерименти с нови и различни неща, така че да успея да отърва капото.

     От фирма Видракс през 2010 година внесоха новата гама шаранджийска стръв на Berkley – Gulp!, топчета, с които бяха наградени много от участниците в конкурса за „Най-голям шаран на България за 2010 г.”, където безспорен победител с нов национален рекорд е Краси Янев с шаран от Монтана лейк с тегло 29.200 кг.
     Тези топчета са една от най-добрата и перспективна стръв, която, чрез тестове из цяла Европа през последните две години, е достигнала своята точка на развитие като една топ стръв, при която няма никакви компромиси откъм качество на базовите съставки и течните добавки и атрактори.
     Тогава, раздавайки наградите, и на мен ми се прииска да опитам в риболов тази нова стръв. И само защото награждаването бе през декември, отложих за близко бъдеще тази проба.
     Ето, че сега бе момента да я пробвам. Така или иначе вече почти всички продукти от гамата ги има и свободно мога да си избирам комбинации от топчета, дипове и масла.
     Риболовът наистина се оказа кошмарен – дори и върху главите на шараните да пускахме, те пак и пак избягваха каквато и да е стръв. Невероятно, но дори и сладката царевица бе игнорирана тотално от монтажите ни и бяхме толкова близо до един нулев завършек на нашия риболов. Но е доказано в практиката, че именно експериментите спасяват задници ни от валатите тогава, когато нищо друго не работи. Така стана и сега.
     Реших да заложа на Irish Cream една от въдиците си, дали защото бе рано сутринта и още ми се спеше, а точно от този плик излизаше уникален аромат на топло кафе със сметана и уиски, или просто защото бях успял да хвана точно него в сумрака, не знам. Съдба! И в очакване дали точно тази стръв ще проработи, отново измина цял ден, без нищо да се случи. Експериментите междувременно не спираха с другите въдици, като сменях както позициите им за риболов, така и видовете стръв и монтажи – нищо и нищо. Едно голямо КАПО.
     И точно тогава, когато слънцето се скри зад хоризонта и започна да пада вечерната роса, се чу спасителното „Пиип, …………….. пиип, пиииииииииип”! Това бе моят миг, това бе моята доза адреналин. Шаранът продължаваше бясно да развива аванс, докато аз успея да се добера до въдицата, все още не вярвайки на очите и ушите си.
     Това бледо кремаво топче с бърдфуудбазов микс след време ще бъде припознато като най-успешното топче, правено някога. От Berkley са направили лесно разтворим във водата атрактант, така че той да освобождава възможно най-бързо хранителни и вкусови сигнали, възбуждащи апетита на шараните. То е и едно от най-атрактивните и продуктивни топчета на тази серия. Тайният ирландски аромат е базиран на карамела и сметаната – който е пил ирландско кафе, знае много добре как ухае то!
     Ако искате да ловите със стръв от съвсем друго поколение, или да хванете своя рекорден шаран – може би е необходимо по-скоро да пробвате Berkley Gulp!, защото ние вярваме, че именно с нея вие ще успеете!
Този продукт на Berkley, както и всичко друго от тази марка можете да намерите в сайта на техният представител за България – Видракс ->
Както и във фирмените им магазини в:
 
София:
бул. „Ал.Стамболийски“, №:108
Телефон: 0896 755 921
 
Варна:
ул.“Александър Дякович“ 45,
след Бизнес хотела вляво в партера на новата сграда на Алфа Банка
Телефон: (052) 69-13-14 

Check Also

ПВА стринг

ПВА стрънг – позабравена тактика ПВА продуктите предизвикаха революция в шаранджийския риболов още със самото …

От кълването до кепчето

Борбата с шарана се печели с техника, тъй като често се случва да бъде много, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *