Home » Техника и Тактика » Плувка/Маркер ACE Discovery Marker Float – ревю

Плувка/Маркер ACE Discovery Marker Float – ревю

d656a553875068fa58258f3def41ad9eАко сте един от онези шаранджии, който не сядат спокойно зад въдиците си без да знаят къде са ги заметнали, значи имате нужда от добър маркер за разчитане на „подводната карта” – тип, дълбочина и възможни предпочитани от шараните места.

Какво разбираме под добър маркер, може би, за всеки е различно, но за мен на първо място е здравината на материала, добре видимата глава и възможността на издърпва линията към повърхността на по-големи дистанции. С намирането на „различните” места по дъното може би, ще открием и трапезата на шараните – тинести участъци, глина, чакъл, прагове, плата, дупки и скатове – всяко по-различно място заслужава внимание от наша страна и от страна на шараните.
79f1be5d2a0b4ed60ca984069008f27f
С комплекта маркери на ACE Discovery Hi-visibility Marker Floats, състоящ се от един маркер, три резервни глави и едно резервно тяло (може да се нарече и два маркера с две резервни глави, но едва ли някой ползва два маркера едновременно J) – вие имате чудесен инструмент за изследване на подводната топография и може би, държите ключа към крайния успех в своите ръце (ако съумеете да го оползотворите).
Ако някой смята, че всяка щукарска плувка върши същата работа, значи не е имал възможността да се убеди в разликите с употребата на наистина добър маркер – а този е точно такъв.
Телата на маркерите, макар и да изглеждат крехки на снимки, всъщност са доста здрави изглеждат солидно направени. Материалът е пластмаса, но не твърда и чуплива, а доста ударо- и износоустойчива (настъпих го точно два пъти). В основата си имат добре въртящ се и здраво закрепен вирбел, а формата на тялото е точно такава каквато трябва да бъде за големи дистанции – аеродинамична, а не бъчвообразна, трътлеста, тумбеста и т.н..
44ae5a35cf2b6e4a615edffec887c19dГлавите са с големи стабилизатори, което спомага за доста далечни замятания и предлага видимост от далече.
Две от главите са сигнално оранжеви, може би и най-предпочитания и видим цвят в почти всички ситуации, а допълнителните глави са сигнално жълта и черна – когато метеорологични условия го налагат.
Главите се сменят много лесно, като е избрано по-солидното и здраво решение за закрепване на главите – винтообразно с едра резба.
Виж подробности тук
CarpBG Team
 
Този продукт, както и всички други на фирмата ACE, можете да намерите на zen.fishbg.org
За контакти:
„A и Г Трейдинг“ ООД
zen.fishbg.org
тел. 0896/707100

Check Also

ПВА стринг

ПВА стрънг – позабравена тактика ПВА продуктите предизвикаха революция в шаранджийския риболов още със самото …

От кълването до кепчето

Борбата с шарана се печели с техника, тъй като често се случва да бъде много, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *