Home » Техника и Тактика » Пелети за риболов Мадикс – РЕВЮ

Пелети за риболов Мадикс – РЕВЮ

Пелети за риболов Мадикс

Наскоро ми се обадиха от Мадикс, че са направили продукти, които им препоръчах още миналата година – ставаше въпрос за бавноразтворими пелети, както и пелети за стръв.

Бях приятно изненадан, но не ми оставаше никакво време да ги тествам в реални условия. Домашните тестове в аквариум показаха, че са работили усърдно по този нов продукт с забележително бавна разтворимост от 3 до 10 часа в зависимост от пелетите, и са идеални за „букет” от ароматоносители с минимална хранителна стойност. Размерът им е 16 мм, което въпреки, че привлича и малките рибки ги възпрепятства да не ги изяждат.
Колкото и пари да имате при купуването на шаранджийска стръв винаги „боли”. Вярно е че се надяваме тази инвестиция да докара някой трофей в карпсака, но дълбоко в себе си знаем, че всичко ще отиде на дъното на водоема, а резултатът ни ще зависи отново от късмета. Мадикс, не са изобретили пелетите, с които ще хванете с 70-80 % повече риба (както разни реклами), но поне ще намалите доста разходите си, НЕ за сметка на качеството обаче!
Благодарение на технологията, разработена от Мадикс преди повече от 10 години за направата на плочките от кюспе, пелетите съдържат само натурални съставки. Така без допълнителни слепващи вещества и консерванти постигаме забележително бавна разтворимост във вода – от 3 до 10 часа в зависимост от състава на пелетите.
Опаковката им е доста опростена, или казано иначе, не грабва окото на обикновения риболовец в магазина, който често се „подхлъзва” по лъскавите неща. Пакетите за захранване са от по 500 грама – напълно достатъчно за един излет, така че да не ни остават отворени пакети след риболов и пелетите да изветряват. Големината и тежестта им ги прави подходящи и за захранване с прашки на средни дистанции.
Пелетите за стръв са в малки пластмасови кутийки с около 45-50 бройки, и имат дупки в средата от 1.5 мм, така риска от пробиване на палеца или на кракът с игла при опит за монтаж е нулев.
Дали работят?! Разбира се. Ароматите, на който са се спрели от фирмата са доста познати на рибите по нашите водоеми и няма нищо непознато и екзотично, като екстракт от Кактус, примерно J.
Атрактивната им цена пък ги прави още по-привлекателни и лесно достъпни за българския потребител.
Нямат нищо общо с онези стартерни смески за телета, зайци, патици и друг „добитък”, който ни пробутват пакетиран по риболовните магазини.
Съвет: ползвайте стопер, който се мушка вътре в дупката (клинообразен) и ако ползвате две пелети слагайте долен стопер на косъма.
Аромати: Класик, Ягода с коноп, Ванилия с коноп, Фиш мил, и Чесън.
Ориентировъчни цени:
Ягода с коноп –        500 гр./Стръв – 3.65 лв./2.55 лв.
Ванилия с коноп –    500 гр./Стръв – 3.65 лв./2.55 лв.
Класик –                    500 гр./Стръв – 3.60 лв./2.50 лв..
Чесън –                      500 гр./Стръв – 3.65 лв./2.55 лв.
Фишмил –                 500 гр./Стръв – 3.70 лв./2.60 лв.
Попитайте във вашият квартален магазин за продуктите на фирма Мадикс или постете техният сайт –www.madiks.net
ЕТ Мадикс
гр. Русе
ул. Добрин Петков 9
Телефон склад: 082/872 548
GSM: 0896 327 486; 0885 755 919
email: info@madiks.net

CarpBG

Check Also

ПВА стринг

ПВА стрънг – позабравена тактика ПВА продуктите предизвикаха революция в шаранджийския риболов още със самото …

От кълването до кепчето

Борбата с шарана се печели с техника, тъй като често се случва да бъде много, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *