ribolowen magazin

Монтаж: Hinged stiff rig

Монтаж: Hinged stiff rig

Един от моите фаворити е модификация на оригиналния hinged stiff rig на Terry Hearn. Ефекта на забождане е същият като на chod rig. Следствие на закривения повод куката се забива единствено в долната джука на рибата – невероятно ефективна попъп презентация. Този монтаж е направен за меки дъна без релеф и трева, където можете да ловите с нормално олово без то да потъне в дъното на водоема.

Дори и да е леко меко дъното монтажа ще работи добре поради меката връзка между оловото и монтажа. Ако ползвате твърда такава, най–вероятно монтажа ще стои странно на дъното и няма да работи правилно. Този монтаж е добър за хора които предпочитат агресивния ефект от оловото при забиване на куката използвайки тежестта му.

The hinged stiff е изключително подвижен. Големите примки и вирбели се грижат за това. Тази подвижност е тайната на този монтаж, понеже рибата може да засмуче стръвта от която и да е посока и ще бъде убодена за долната джука. Другите монтажи имат като недостатък факта, че при тях стръвта трябва да бъде засмукана по точно определен начин за да може куката да се забоде на правилното място. Поради голямата подвижност на монтажа и за да се избегнат оплитания е добре да се ползва ПВА. Предлагам ви да ползвате ПВА пяна или пръчици и процента на оплитания ще бъде сведен до нула.

Стъпка по стъпка : „Hinged-Stiff-Rig“

Използвани материали: Вирбел с халка размер 11, среден размер халка, кука Choddy Haken размер 6, Dark Matter Putty, MouthTrap 15lb и N-Trap Soft 15lb
Инструменти: Chod-It инструмент, Pulla, Запалка

riboloven magazin

One comment

  1. Владимир

    един доста перфектен монтаж , който използвам при риболов на шарани.Досега не ме е подвеждал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *