Home » Техника и Тактика » ЛЕТЯЩИТЕ PVA-ПАКЕТИ – четвърта част, Тери Едмънтс

ЛЕТЯЩИТЕ PVA-ПАКЕТИ – четвърта част, Тери Едмънтс

Големите дистанции много често са крайната ни цел, но има един съществен проблем: монтажа ни ще полети много по-далече от ракетата, катапулта или кобрата. Поради това, протеиновото ни топче ще бъде единственото нещо около куката. Аз искам да ви подскажа, как да добавите поне известно количество примамки около куката при далечните замятания- с помощта на на ПВА торбички.
Първото което трябва да направите- това е да се убедите че тежеста е съсредоточена в предния край на торбичката. За тази цел аз вземам крушевидна тежест и я поставям на дъното на торбичката. Именно „крушевидно“ поради това, че то за разлика от от другите олова не поврежда торбичката в процеса на замятането. Всеки път преди да опаковам оловото и примамките в торбичката, аз се уверявам че са абсолютно сухи! Подберете ПВА-торбичка с такива размери, че вашата тежест да влиза плътно по диаметъра и да не минават пелети пред нея. При тези условия, всяка една ПВА-торбичка работи перфектно, заедно с примамките в нея!

На снимката виждате моя монтаж „хеликоптер“, на ледкор, с къс повод; няма по-подходящ монтаж от този за малките ПВА-торбички 
За да сте сигурни че пелетите няма да минат пред тежестта, наплюнчете ъглите на торбичката и ги залепете за тежестта
Сега вече, може да напълните половината от торбичката с пелети; колкото са по-малки, толкова по-добре (1-3мм). Може да добавите и араматизатори – моите любими са „ягода“ и „клен“.
Сега опаковайте и повода с куката и стръвта, насипете отгоре още пелети и стегнете торбичката така, че да е максимално плътна
Завържете торбичката с ПВА-конец или лента, оближете оставащите краища и ги усучете и залепете около ледкора
Това е много ефективен способ за подготовка на монтаж с ПВА-торбичка, за замятане на големи дистанции
ПВА-то е готово да отлети “ зад хоризонта; за големите дистанции аз ползвам тежести от 4 унции (112гр, б.п.)

Превел: Бачо Илия

Check Also

ПВА стринг

ПВА стрънг – позабравена тактика ПВА продуктите предизвикаха революция в шаранджийския риболов още със самото …

От кълването до кепчето

Борбата с шарана се печели с техника, тъй като често се случва да бъде много, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *