ribolowen magazin

Да вникнем в Korda Goo

bab8049b8a200a9562c5078fa04db560

Дани Феърбрас сподели своите мисли върху The Goo след ден, прекаран с четирикратния световен шампион Локи Луис и високоуважаваните шаранджии Иан Хънтингдън и Пийт Хоулхаус.

2_PVA_sticks

Не се случва често да имаш шанса да общуваш с четирикратен световен шампион, затова когато научих, че създателят на The Goo – Локи Луис идва от Южна Африка, не беше трудно решение да прекарам няколко дни в риболов с него. И сякаш това не беше достатъчно. Английският производител и също толкова легендарен рибар Иан Хънтингдън отиваше също, заедно с неговия шаранджийски партньор Пийт Хоулхаус.

Ловил съм срещу този отбор много пъти преди и да бъда честен – здраво ме плашеха! Потайни не беше правилната дума, двамата отиваха на водоемите като дует, не говореха, ако не ги заговориш, дори използваха еднакви такъми и носеха едни и същи дрехи. Сила, която не можеше да се спре.

10_TheTuttiFruttiНо веднъж запознаеш ли се с тях, разбираш, че не са толкова твърди, колкото изглеждат отстрани. Те са като теб и мен. Обичат риболова на шарани и сега, заради The Goo, ще споделят много повече от тайните си с нас.

Локи беше истински джентълмен, много страстен и много опитен с този нов за Англия комплект от атрактори и стимулатори.

Това е The Goo, както аз го виждам, нещо да привлечеш рибата до стръвта по-бързо, като PVA торбичка, но на стероиди! Всъщност, The Goo допълва перфектно риболова с PVA, било то с мрежа или торбички.

Отборът на Южна Африка дойде от никъде и стана 4 пъти световен шампион за последните 4 години, главно заради влиянието на Локи и тази тайна стръв. Използвали са я у дома от повече от 15 години и в това време са я развивали и подобрявали. Това е, с което успях да се просветля от Иан и Локи.8_coating_lead

The Goo е комбинация от цветове и аромати, която може да бъде използвана самостоятелно или в комбинация с други продукти от този тип. Като цяло, колкото по-топла е водата и колкото по-активна е рибата, толкова по-голямо влияние ще има The Goo върху риболова. Затова сега е перфектното време да я вземете, така че до другата зима да знаете топ комбинации за вашите водоеми, за да продължи да работи целогодишно.

The Goo има 4 основни приложения:

1. Стръв: Като цяло всяка една от гамата може да бъде изцедена върху стръвта преди замятането или за по-продължително разпръскване, покрийте стръвта, изсушете я и я препокрийте – точно както бихте направили с някакъв аромат върху поп-ъп. По-слабите видове като Pineapple Supreme, Corn Twist и Raspberry Plume ще проникнат по-дълбоко в стръвта, докато Pineapple и Tutti Smokes ще създадат повече светлозелен цвят. Слага се на поп-ъп, на потъващата стръв, включително семена и разбира се зиг-ригове.

2. PVA: И мрежа, и торбички ще приемат всички Goo. Отново можете да ги използвате самостоятелно или с друг аромат. Двата ананаса работя много добре заедно, както и Corn Twist и Tutti Smoke. По този начин имате повече от едно ниво на привличане на всяка торбичка, плюс самата торбичка, разбира се. Можете да добавите малка лентичка или изцяло да покриете торбичката и после да я заметнете.

3. Накисване в захранката или микса за PVA: Това създава по-продължително изпускане на цвят и аромат, затова ако не презамятате много често ви препоръчвам да добавяте The Goo както в микса, така и по самата торбичка.

4. Захранване със Спод: Цветът се задържа във водата много добре, затова The Goo е идеален за захранване над зигове. Просто изстискайте течността в ракетата преди да хвърлите. Можете също да я добавите към микса за спода, така че да достига повече до дъното.

11_world_championПо време на нашия мрачен мартенски ден на Торп Лии имахме около двадесет и пет удара, докато останалите на езерото рядко имаха дори по един. Tutti Smoke изглежда беше фаворитът този ден. За отбелязване е, че ударите бяха много скоро след презамятането на въдиците. Иан дири имаше двойни рънове, като ударите зачестяваха все повече и повече към края на деня, след продължителното използване на Goo. Замятането обратно в същата точка все по-силно настървяваше рибите и те удряха една след друга.

The Goo се е доказало като Топ Дип в родната си Южна Африка, което може би не е изненадващо, но и на Световно ниво успява да победи и най-добрите в света (включително и нас – Англия) на световните първенства във Франция, Италия и в нашия собствен Линеар комплекс. Колкото повече риби имате във вашия водоем и колкото по-топла е водата, толкова повече The Goo ще ускорява темпа ви на риболов! Вземете го!

Наслука,

Дани Феърбрас

riboloven magazin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *