Home » Техника и Тактика » Влакно за риболов Climax Special Synergy – ревю

Влакно за риболов Climax Special Synergy – ревю

Climax е немска фирма с широка гама многопрофилни, монофилни и плетени влакна и поводи, известни в цял свят с отличното си качество и много добри цени.

Представителя за България, фирма Алтмекс, предлага цялата гама от влакна, като не без значение за качеството им, е това че се внaся директно от фабриката на фирмата производителка, а не партиди залежали по складовете на различни европейски дистрибутори.
Climax Synergy е монофилно влакно в комбинация – 50% найлон и 50% флуорокарбон. Това новаторско влакно съчетава в себе си най-добрите свойства на два доказали се материала. Здравината на найлоновата сърцевина е предпоставка за голямата сила на опън и здравина на възлите, а флуорокарбоновата обвивка е водонепроницаема и запечатва сърцевината на влакното. Synergy влакното съдържа в себе си както модерни материали, така и най-нова технология за производство, като никое друго от влакната на пазара. В резултат на това се запазва силата при опън, дори и след дълъг престой във водата – абсолютен рекорд в производството на влакна.
Предлаганите размери и дължини са в голям диапазон от 0,18mm до 0,50mm, и от 100 m до 1000 m.
Битува схващането сред риболовците, че ярко оцветените влакна са само и изключително за морски и спинингов риболов. Нещо абсолютно невярно. Произведени с нови технологии и модерни материали, съвременните монофилни влакна са удачни за всеки един вид риболов. Флуоресцентният цвят дава най-ясна видима връзка между рибаря и примамката, съответно рибата в другия край на линията – нещо важно както при воденето на изкуствени примамки, така и при ваденето на рибата.
Както всички други рибарски аксесоари, така и риболовните линии стават все по-усъвършенствани чрез прилагане на различни, модерни производствени процеси, с добавяне и смесване на различни материали. Climax Synergy е резултат от смесването на флуорокарбон и обикновен монофил, вземайки от двата материала най-доброто.
В Climax Synergy е съчетана мека сърцевина от монофил и твърда, абразиво и водоустойчива обвивка от флуорокарбон. Слабото място на флуорокарбона са възлите, но подсилен с найлоновата сърцевина, те вече не са онези места, които най-лесно се предават при борбата с рибата.
Абразивоустойчивост: Това е категорията в която Climax Synergy наистина изпъква. Тази линия е специално проектирана да издържа на износване, причинено от триене в различни предмети като камъни, дънери, водорасли, миди и други подводни препятствия.
Кастинг: За разлика от меките влакна, с които е лесно да се хвърля, с Climax Synergy кастингът на екстремни разстояния не е толкова лесен. Така е, защото линията е създадена, за да се представи добре в друга област – износоустойчивостта, което пък се отразява на кастинга. Но това не е причина, поради която не бива да избирате Synergy за ваша основна линия. Или поне не основателна! Повечето съвременни влакна са с промазка, която предпазва влакното от стареене и спомага за по-лесното изнизване от шпулата и през водачите. А фирми като Кристън предлагат смазки за влакна за улесняване и подобряване на дистанциите от замятане. С малко практика в тази област няма да усещате разликата между мекото и твърдото влакно.
Заключение: Риболовните линии днес са по-напреднали от всякога. Чрез използването на различни материали, които се комбинират заедно, те са по-сложни и по качествени. Благодарение на многогодишния опит в производството на риболовни линии и различни продукти от найлон, Climax се е превърнала в една от най-напредналите компании в света, когато става въпрос за производство на качествени влакна.
Carp BG Team

Този продукт, както и всички други на фирмата Climax, можете да намерите на www.altmex.com

Адрес за контакти: ул. „Фритьоф Нансен“ 25 Б, София, 1000
Телефон: (+359) 2 9806214

Check Also

ПВА стринг

ПВА стрънг – позабравена тактика ПВА продуктите предизвикаха революция в шаранджийския риболов още със самото …

От кълването до кепчето

Борбата с шарана се печели с техника, тъй като често се случва да бъде много, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *