ribolowen magazin

KORDA – част 7 от Подводния риболов на шарани

KordaВърнете се осем години назад. Спомняте ли си онези огромни шарани от парка Уелингтън, които се задаваха пред обектива на подводната ни камера? Беше доста впечатляващо, нали? Е, пригответе се да ви отвеем чорапите със следващата част от подводната сага…Част 7, която ще излезе в началото на Ноември.

                Но защо сега, след толкова много прекратени опити? Ами, Али Хамиди беше центъра на възраждането на одобрените серии. Той успя да убеди Дани Феърбрас да избърше праха от подводната камера и да я включи в действие. Двамата планираха да подводна атака на шараните от рибарниците на езерото Сейнт Джон. „Избрахме Сейнт Джон, защото искахме да идем на езеро с много наплашени шарани.“ ни каза Али. Сейнт Джон държи някои огромни шарани и не беше отдавна, когато те посещаваха редовно мястото, което бяха избрали.
Една риба, която веднага можеше да се познае, беше фантастичният Голям Посребрен, но никой не можеше да предполага, че той ще направи първият удар на Дани в ДВД-то! „Като гледахме големината, знаехме, че има шанс за 40 паунда“ обясни Али, „Дали очаквахме да хванем такъв? Не бих казал. Дали очаквахме да хванем точно него? Не бих казал, затова това може би беше най-шокиращият позитивно нещо, което съм преживявал, откакто съм в Корда.
Въпреки, че кондицията не беше винаги благосклонна, риби продължиха да идват и тактическото прозрение, което кадрите ни дадоха е просто уникално, както обяснява Али: „Научих толкова много; Мисля, че излязох от там помъдрял с 10 години след месеца, прекаран в палатката. Вече не е само Дани и неговият поглед, сега е моят поглед, погледът на Том и Деймиън Кларк от време на време е там също. Имате различни хора, които дават честни мнения за това какво се случва.“Korda
Дали ще ви подобри като рибар, ако го изгледате? Али е сигурен, че всеки ще научи по нещо от двете части, казвайки следното: „Не мисля, че е имало една сесия откакто сме спрели да снимаме, в която да не сме направили нещо, научно от ДВД-то. За някого, който е ловил шарани 22 години това би било просто значително. Ще има голямо влияние върху вас и се надявам да ви хареса.“

Korda

Първата част от ДВД-то е съсредоточена върху ранната част от заснемането, включваща, разбира се, невероятните кадри от улавяните на Големия Посребрен на монтажа на Дани. Разкрива ни отблизо как работят любимите тактики на Дани, когато предпазливите риби от езерото идват да се хранят пред камерите. Ще бъдете погълнати от развитието не само в езерото, но и в контролния център на Trakker, разположен до езерото. Реакцията на отбора, когато рибите се хранят и изчезват отново и отново дава на филма едно различно измерение и вие ще изпитате върховни емоции с него!

Колко значително е внасянето на новата част от поредицата? Али не понасяше никакви удари: „Докато снимахме, ние казвахме на хората, че пишем история, и когато завършихме снимките, наистина чувствах, че сме написали история. Ще са нужни монументални усилия да направим нещо по-добро от това, което направихме.“
Филмът, които трябва да промени начина ви на ловене, трябва да излезе в началото на Ноември. Можете да го намерите при всички представители на Корда и ще струва 19.99 лири.
Част 8 ще излезе през 2013.

CarpBG

riboloven magazin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *