ribolowen magazin

Оупен карп фест 2008 – Жребчево

От 6. до 8. юни 2008 година се проведе първият Открит шаранджийски фестивал в България. Идеята бе подета и доразвита от CarpBG, Клуб по спортен риболов Сливен и Hopeless team, бе спомогната и от фирми вносители – Алем, Майсторски риболов, Аква спорт и Христокарп.

Целта на този фестивал, както и на всеки друг, бе запознанството и обмяната на опит между шаранджии, които тестваха от близо в реални условия новите гами продукти на големите фирми, предоставени от екипи на техните представителни фирми за България.

Най-популярните шаранджийски марки в света, а и в България, бяха представени от консултанти на фирми като FOX, DAIWA, KORDA, X2, CORMORAN, JRC, Dave Lane, Starbaits, Flajzar, Hristocarp и други.
Мнозина от шаранджиите бяха заели местата си на язовир Жребчево още в началото на седмицата. Мястото бе осигурено чрез подкрепата на КСР Сливен и местното подразделение на ИАРА.
Понижаващото се от началото на седмицата и в последстиве останало ниско атмосферно налягане попречи за един истински риболов, но не и на силния шаранджийски дух, кален в много подобни излети.
Атмосферата на фестивала беше в приятелски дух и взаимопомощ. Нямаше обичайната потайност, нямаше скрити тактики и монтажи, всичко бе като в едно голямо семейство – семейството на шаранджиите. Хората, който не измерват улова си в километри, килограми и пари – всичко е във вътрешното усещане за хармония с природата, надлъгването с „Големия” и в борбата за красиви и трофейни шарани.
Трите дни, планувани за риболов, за едни се оказаха малко, за други много. Имаше шаранджии и от една седмица преди фестивала, а имаше и такива, които дойдоха само да присъстват на рекламните презентации на фирмите, благодарение на които се осъществи този фестивал.
Въпреки тежките метеорологични условия постоянно имаше поток от шаранджии, които пристигаха. И така до събота сутрин, когато започнаха презентациите.
Първата презентация бе на JRC и Dave Lane. Представени бяха голяма част от аксесоарите на JRC, които са новост от тази година, както и бролите, легла, столове, сакове и калъфи. Рекламираните пръти бяха Blade на JRC, Razor, Classic и Generator на Dave Lane.
Следващата презентация бе на FOX и DAIWA, като екипът, рекламиращ техните продукти показа и част от новите неща на Korda, Cormoran и X2. Аксесоари на ниво – измислени от шаранджии за шаранджии. Нищо излишно!
Предложените от тях макари за тест бяха на Daiwa и FOX: Infinity XBR, Tournament Basia QD, Exliner, Stratos FS. Прътите отговаряха на космическото качество на макарите – Tournament AKN, Infinity Slim Power, Emblem, Warrior Elite, Warrior ES …
Христо Георгиев представи новите сигнализатори на Flajzar, с новите централи и охранителни системи на същата фирма. Сигнализатори, които работят под вода и при минус 25 градуса.
Времето силно се влоши и от продуктите на Starbaits можеше само да се види и тества топ пръчката на тази фирма, а именно Vertigo.
По време на всички презентации пръчките и макарите можеха да се тестват свободно от всички желаещи.
Искам да изкажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички, които дойдоха, на тези които помагаха с организацията и на фирмите, които спомогнаха това събитие да не е една обикновена среща на шаранджиите от цяла България!
БЛАГОДАРЯ!
Получи се нещо уникално като събитие и ще направя всичко възможно да стане ежегодно.open_carp_fest_2008_Jrebchevo_24 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_23  open_carp_fest_2008_Jrebchevo_18  open_carp_fest_2008_Jrebchevo_20 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_21 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_17 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_15 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_14 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_10 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_11 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_12 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_13 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_09  open_carp_fest_2008_Jrebchevo_07 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_06 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_03 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_01 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_04 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_05 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_22 open_carp_fest_2008_Jrebchevo_08
riboloven magazin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *