Home » Новини » Втори открит шаранджийски фестивал 2009

Втори открит шаранджийски фестивал 2009

5e90d3143359cd29f4237fe03b42f3bd

От 22 до 24 май 2009 година се проведе вторият Открит шаранджийски фестивал в България. Идеята бе осъществена от CarpBG и Суки карп. Участващи фирми вносители тази година бяха – Алем, Майсторски риболов, Интерфиш и ко, Алтмекс и Христокарп.

Целта на този фестивал, както и на миналогодишния, бе запознанството и обмяната на опит между шаранджии от цяла България, че и от съседните страни. Тествани бяха в реални условия новите гами продукти на големите фирми, представяни от екипи на техните представители за България.
Най-популярните шаранджийски марки в България, а и в света, бяха представени от консултанти на фирми като FOX, Daiwa, Korda, JRC, Sportex, Climax, Pelzer, Carp Sounder, Flajzar, Hristocarp, Gardner, Century, Angling Technics, Kryston и други.
Мнозина от шаранджиите бяха заели местата за бивакуване на язовира на Суки карп в с. Костенец дори още преди започването на фестивала. Гости бяха пропътували по 400-500 километра само за да станат част от това, превръщащо се вече в традиция събитие.
Адреналина на гостите поддържаха борбените обитатели на водоема с честите си контакти с шаранджийските куки. Бяха извадени много шарани, като имаше и екземпляри с тегло 10-ина килограма.
Атмосферата на фестивала беше в приятелски дух и взаимопомощ. Нямаше обичайната потайност, нямаше скрити тактики и монтажи, всичко бе като в едно голямо семейство – семейството на шаранджиите. Хората, който не измерват улова си в километри, килограми и пари – всичко е във вътрешното усещане за хармония с природата, надлъгването с „Големия” и в борбата за красиви и трофейни шарани.
Трите дни, планувани за риболов, за едни се оказаха малко, за други много. Имаше шаранджии и от една седмица преди фестивала, а имаше и такива, които дойдоха само да присъстват на рекламните презентации на фирмите, благодарение на които се осъществи този фестивал.

Въпреки горещото време и абитуриентските балове постоянно имаше поток от шаранджии, които пристигаха. И така до събота сутрин, когато започнаха презентациите.

От фирма Алтмекс представиха всички шаранджийски модели въдици на фирмата Sportex, шаранджийски карбонови кепове и новите за България, но не и за света, качествени влакна на фирмата Climax.

От Алем нямаше изненади и отново бяха представени от неколкократния републикански шампион на България по улов на шаран и неговия екип – Жоро Чойков. Представени бяха голяма част от аксесоарите на JRC, които са новост от тази година, както и палатки, легла и столове от новата серия на JRC X-lite, сакове и калъфи. Рекламираните пръти бяха J2 и J4 на JRC.
Следващата фирма бе Майсторски Риболов с представяните от нея фирми в България – FOX, DAIWA, Korda. Eкипът, рекламиращ техните продукти, e и шаранджийският отбор на Майсторски риболов, който вече няколко години се представя на ниво в българския шампионат по улов на шаран. Аксесоари на ниво – измислени от шаранджии за шаранджии. Нищо излишно! Предложените от тях макари за тест бяха на Daiwa и FOX: Infinity XBR, Tournament ISO QD, Basia QDX, Tournament S5000T, Stratos FS. Прътите отговаряха на космическото качество на макарите – Tournament AKN, Linear, Emblem, Warrior Elite, Regal….
Христо карп представи новите сигнализатори на Flajzar, лодките от Angling Technics и по-специално Microcat MK II. Запозна посетителите и с новата гама аксесоари на Gardner, както и с въдиците класика в шаранджийският риболов Century.
Фирмата, чиито аксесоари присъстват в багажа на 90% от шаранджиите в България Pelzer, бе представена достойно от Интерфиш, които в своя сектор черпеха заинтересованите шаранджии със соленки и студена немска бира.
По време на всички презентации пръчките и макарите можеха да се тестват свободно от всички желаещи.
Искам да изкажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички, които дойдоха, на тези, които помагаха с организацията, на домакините от Суки карп и на фирмите, които спомогнаха това събитие да не е една обикновена среща на шаранджиите от цяла България!

Check Also

Международна изложба ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 30.03-03.04.2016

Международната изложба  ПРИРОДА, ЛОВ РИБОЛОВ е най-мащабният в България форум за опазването на природните богатства  …

10  неща от които тайно се страхувам на брега

На пръв поглед – най-обикновените неща карат кръвта ви да се смрази. Ето 10-те най–страшни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *