Home » Как да » PVA метод за риболов

PVA метод за риболов

Няколко причини поради които плътните ПВА торбички са такъв смъртоносен метод

Всички знаем колко ефективни са те през топлите месеци, същото важи и за зимата. През зимата нашите прозорци от възможности са малко и редки, също така са отворени за много кратко време.

Местообитанията на рибите имат най–голямо значение през зимните месеци и ловенето на тези места често може да бъде разликата между това да хванеш шарани и да не хванеш. Шараните не са активни през студеното време и обикновено се групират в една или две по големи групи. Намирането на тези групи е извънредно трудно, тъй-като не можем да предскажем над какво дъно биха били тези риби. Ако шарана реши да се задържи примерно над мъртва растителност, ние имаме нужда да доставим стръвта и да я поднесем. Няма други по–подходящи методи за тази ситуация от плътните ПВА торбички.

Чрез ползването на плътни ПВА торбички можем да концентрираме всичките си усилия в намирането на рибата, замятането и хващането и стават лесно. Няма значение какво замяташ, а къде. Имам предвид, че дъното не е чак такъв голям фактор при ползването на плътните ПВА торбички, както е при другите монтажи.

Плътните ПВА торбички винаги ви дават най добрата презентация, без значение къде пада монтажа ви. Като имате това предвид, единствено трябва да се уверите, че замятате сред риби.

През зимата дъната на езерата се променят, водните растения умират от студената вода и дъното се променя в сравнение с това, което познаваме от топлите месеци. Местата които някога са били чисти и подходящи за стандартна потъваща стръв, могат много лесно да се променят в нещо напълно противоположно. С плътните ПВА торбички това няма значение.

Шараните прекарват много по–малко време за обилна храна, щом водата захладнее и техния метаболизъм се промени. По-малки и лесни за смилане храни обикновено са менюто за деня. Компресирана плътна ПВА торбичка с малко храна е идеална за това време на годината.

Няма ограничение какво може да добавите в микса за торбичката – от течности, до едри частици храна. Атракцията която плътната ПВА торбичка може да даде е поразителна и е повече от достатъчно за да подтикне иначе латентния шаран към хранене.

Хващал съм много шарани с плътни ПВА торбички през зимата без да ги търся, просто карайки ги да се движат наоколо, докато някой клъвне. Солидната ПВА торбичка е истински победител през зимата, пробвайте я и съм сигурен че ще насладите на същия успех като мен.

Джейк Уилдбор

Check Also

Как да балансираме монтаж ”Снежен човек”

За тези които не са запознати с гореспоменатия монтаж поясняваме, че това е монтаж когато …

Как да балансираме стръвта

Балансираната стръв е най-универсалната стръв, която можем да ползваме. Дали ще балансираме единичен тигров фъстък …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *