Home » Как да » 10 съвета как да уловите новият си личен рекорд през пролетта

10 съвета как да уловите новият си личен рекорд през пролетта

1. Едва ли има нужда да споменаваме, че първо трябва да изберете водоема много внимателно. Бъдете сигурни, че във водоема на който ще ловите има шарани които са по–големи от вашия личен рекорд до момента.

10 съвета как да уловите новият си личен рекорд през пролетта1

2. Направете добро разузнаване на водоема и каква стръв предпочитат шараните в него.

3. Насочете усилията си да намерите къде са шараните. Когато започне да се затопля водата винаги могат да се забележат шарани във водоема. Дори да видите само един или два, по тях можете да разберете къде се въртят рибите, около тях обикновено ще има и други риби.

4. Не се страхувайте да захраните с висококачествена захранка. От опит съм установил, че през зимния период рибите са изгладнели и с удоволствие биха се настанили на големи петна от захранка.

5. Не подценявайте Зиг Риг монтажа на 30-60 см. под повърхността на водоема, особено когато водоема е по-дълбок от два метра. Когато пролетното времето започва да затопля водата, рибите обичат да плуват в горните, по-топли, слоеве на водоема, хванал съм буквално стотици шарани на зиг риг презентиран малко под повърхността на водоема през този сезон на годината.

10 съвета как да уловите новият си личен рекорд през пролетта2

6. Пътувайте с леко оборудване и бъдете готови да се преместите по всяко време. Намалете такъмите и вземете само най-важното. Намирането на рибите е най-важно през този сезон.

10 съвета как да уловите новият си личен рекорд през пролетта3

7. Опитвайте се да ходите по-често на язовира и винаги продължавайте от там, където сте свършили предишния път. Направете така, че от всеки излет да научавате нещо ново и да го използвате във ваше предимство на следващия риболов. Така ще бъдете с една крачка по-близо да хванете вашия нов личен рекорд.

8. Острите куки са много важна част от монтажа ви, винаги проверявайте остротата на куката на монтажа ви.

10 съвета как да уловите новият си личен рекорд през пролетта4

9. Рибите се хранят на групи за кратки периоди по това време на годината, така, че бъдете сигурни, че ще се възползвате изцяло, щом рибата започне да се храни – пригответе множество монтажи предварително и се стремете да заметнете по най-бързия начин и на същото място веднага след кълване.

10 съвета как да уловите новият си личен рекорд през пролетта5

10. Винаги носете снимка на рибата която искате да хванете. Ако нещата не вървят добре, погледнете я и си представете, че държите шарана през цялото време, усетете теглото му и си представете, че той е вашият личен рекорд, и използвайте това като мотивация да продължавате с опитите си.

Успех с новия ви ЛР тази пролет,

Наслука. Кев Хюит

Check Also

Как да балансираме монтаж ”Снежен човек”

За тези които не са запознати с гореспоменатия монтаж поясняваме, че това е монтаж когато …

Как да балансираме стръвта

Балансираната стръв е най-универсалната стръв, която можем да ползваме. Дали ще балансираме единичен тигров фъстък …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *