Home » Как да » 10 съвета как да ловим шарани през пролетта

10 съвета как да ловим шарани през пролетта

Март, април и май са едни от най–добрите месеци за риболов на шаран и това време на годината е кулминацията в риболовния сезон.

Сам Баскомб обича своят пролетен риболов и има някои удивителни резултати. Той любезно ни предостави най-добрите 10 съвета за хващане на шарани чудовища през пролетта:

sharan(1)

1. Температурата играе огромна роля по това време на годината, понеже времето е непостоянно и дори кратки повишавания на атмосферното налягане, могат да върнат рибите в зимните им убежища, така че очевидно времето играе голяма роля.

2. Закачките и тръстиката си заслужава да се проверят, понеже шараните посещават тези места веднага след като се събудят, така че винаги дръжте под око плитчините.

3. Избора на стръв е труден и зависи от температурата. Рибните аромати не са винаги най–добрите. При подходящи условия тигровите фъстъци дават добър резултат.

4. Стръвта с ярки цветове е съществена по мое мнение и винаги имайте поне една, ако не и всички пръчки с ярка стръв на тях.

5. Пролетните риби са непредсказуеми, бъдете сигурни, че винаги носите със себе си достатъчно стръв, за да можете да се възползвате от ситуацията.stiff_rig

6. Поп-ъпите са моята най-предпочитана стръв, но в този сезон са задължителни, със всички утайки които са се събрали на дъното на водоемите през зимата и трябва да сте сигурни, че стръвта ви е 100% ефективна.

7. Проверете си влакното за повреди или най-добре го сменете с ново.

8. Ползването на по-фини такъми също ще доведе до повече кълванета на риби, няма нужда от здрави поводи, понеже тревата все още не поникнала.

9. Със затоплянето на времето, предварителното подхранване на водоема ще ви донесе огромна полза. Привикването на шарана към вашата стръв ще ви донесе само ползи през настъпващия сезон, не е необходимо да е обилно – около 30-тина топчета на всеки 2-3 дни е напълно достатъчно.

10. Бъдете сигурни че сте взели достатъчно гореща храна и напитки, както и резервни дрехи, ако сте измръзнали е по малко вероятно да сте ефективни в риболова.

Сам Баскомб

Check Also

Как да балансираме монтаж ”Снежен човек”

За тези които не са запознати с гореспоменатия монтаж поясняваме, че това е монтаж когато …

Как да балансираме стръвта

Балансираната стръв е най-универсалната стръв, която можем да ползваме. Дали ще балансираме единичен тигров фъстък …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *