Home » Как да » 10 начина как да свалите шаранът на петното си

10 начина как да свалите шаранът на петното си

10 начина да свалите шаранът на петното си
Първи: Един от най-лесните начини, който да използвате направо от бутилката, но също и много ефективен (освен в по-дълбоки води) е Fish Pro на DT Baits. Комбинацията от масла, стимулатори на апетит и по-гъсти течности е перфеткна за сваляне на рибата и заради своята консистенция е идеална за летен риболов. Ако полеете вашите топчета те ще бъдат атрактивни с часове!
Втори: През топлите дни е трудно да накараме рибата да се храни и няма съмнение, че добре ароматизираната стръв може да бъде успешна. Всички смятаме, че преароматизираната стръв е правило за зимата, но може да работи отлично при високи температури на водата. Класически пример е Monster Crab, колкото по-топло става, толкова повече аромати може да използвате. Силното ароматизиране на стръвта може да има невероятен ефект.
Трети: Освен това, успешни могат да бъдат и млечни продукти – кондензирано мляко, ароматизирани и оцветени млечни напитки. Добавете ги към стръвта или захранката и ще получите невероятен облак във водните слоеве. Може също да добавите масла или дипове на маслена основа-добре разклатени.
Четвърти: Ако ловите с ПВА торбички пробвайте уникалните Up & Down (Горе и долу) миксове на Солар. Тези миксове са като вулкан, изпускат всякакви благинки нагоре и надолу по водните стълбове. Могат да се комбинират с течните добавки от гамата, или с течен Belachan, Liver на Неш и др.
Пети: Ако искате да експериментирате с Up & Down течности, използвайте следните като база: cod liver масло (риба треска), конопено масло или масло от сьомга. Добавете към това любимият ви аромат и разклатете добре. След това добавете някои по-тежки добавки и разклатете пак. Важно е да разклатите добре, така този микс ще подава сигнали за храна нагоре и надолу, като това работи добре и при риболов със зиг риг монтаж.
Шести: Аз съм голям фен на ароматизиране на стръв при зиг риг и използвам концентрирани аромати. Най-важното е те да се разтварят добре във вода и да се различават по pH от водата на езерото, в което ловите.
Седми: Опитайте се да разберете как влияе светлината на зиг риг стръвта Ви и напасвайте цветовете в зависимост от нея. Силната светлина от луна например е идеална за употребата на стръв с черен цвят, зиг риг мухите на Неш и т.н. През деня е въпрос на експериментиране с цветове според дълбочината, но също и с атрактори. Ние експериментираме със стръв с преливащи цветове и малък беталайт.
Осми: Ако искате да ловите на дъното изоплзвайте спод микс, който образува облак или използвайте течни мазнини, тежки хранителни частици, течни храни и др. По този начин може да ловите и на дъното, и на зиг риг. Въпрос на експеримент.
Девети: При риболов във водните слоеве, които са пренебрегвани, може да използвате натурални атрактори, които ще се издигат и потъват, а също и аминокиселини в комбинация с малко вердевас на CC Moore. Така може да постигнете голям успех, но трябва да храните разумно.
 
Десети: Други продукти, които си струва да се споменат са Chain Reaction и Soluballs (разтворими топчета) на Неш. Те не само предлагат различни презентации, но и тяхната активност във водните слоеве е изключителна. Те плуват и потъват, като привличат и безгръбначни животинки. Солените например са неустоими за рибите и останлите водни твари – двойна атракция!

превод Мирослав Бонев

Check Also

Как да балансираме монтаж ”Снежен човек”

За тези които не са запознати с гореспоменатия монтаж поясняваме, че това е монтаж когато …

Как да балансираме стръвта

Балансираната стръв е най-универсалната стръв, която можем да ползваме. Дали ще балансираме единичен тигров фъстък …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *