ribolowen magazin

Как да си сварите коноп за захранка

0c8a5557ab822b83da5a9dc63fc1c220Не искате да хвърляте цифра пари за готов коноп за стръв и захранка? Няма проблем! Сега ще ви покажем как да си направите най-добрия коноп с по-малко разходи.
Най-важната част от подготовката на конопа е самия коноп. Купувайте най-пресния и най-чистия коноп. Търсете хубав коноп и го пробвайте, преди да инвестирате в големи количества! За да приготвите малки количества бързо и лесно напълнете термос до половината с коноп, а след това допълнете с вряща вода. Затворете термоса и оставете конопа така за около час. А ето и как да приготвите „коноп трепач“ в по-големи количества…
Стъпка 1 – Изплакнете конопа, преди да го сложите в голяма кофа с запечатващ капак.
Стъпка 2 – Киснете конопа за 24 часа във вода, като приблизителното отношение е 4:1 вода към коноп.
Стъпка 3 – Вече имате 3 опции за приготвяне:
     а) голяма тенджера
     б) тенджера под налягане
     в) уред за варене burco
Стъпка 4 – Сложете конопа в желания съд и започнете варенето. Варете на най-висока температура за около 10 или повече минути. Възможно е конопът да се нацепи.
Стъпка 5 – Намалете огъня, като ако е нужно добавяте вода.
Стъпка 6 – Варете на бавен огън около 30 минути, или докато конопът се разцепи.
Стъпка 7 – След като се разцепи го махнете от котлона и го оставете да изтива. Тук може да добавите конопено масло или сол.
Стъпка 8 – Много шаранджии добавят сода бикарбонат при процеса на приготвяне (1 супена лъжица на половин кг. коноп). Това ще направи по-черна люспата, но може и да затъмни вътрешността на семето.
Стъпка 9 – Един метод, който аз много е ценя е добавянето на ябълков оцет. Той наистина спомага разцепването на семената, а и се харесва на шарана.
Стъпка 10 – Количеството коноп може лесно да бъде замразено.
Стъпка 11 – Защо не навлажните вече готоия коноп? Можете да го хвърляте от ръка или с лопата на близка дистанция, или да му добавите вода и от него да стане чудесна захранка за хвърляне със спод.
превод Мирослав Бонев
riboloven magazin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *