Home » Как да » Как да ловим шарани в тревите

Как да ловим шарани в тревите

Как да ловим шарани в тревите

Риболовният експерт Джеймс Андерсън разкрива как се хранят шараните в една от най-добрите зони в езерото – тревите.

Затревените участъци във водоемите са важна част от местообитанието на шараните. Там те откриват подслон и закрила, а също и много-много естествена храна. Тревите са естествено хранително петно на рибите и са място където винаги можем да ги открием. Ако се научим как да ги ловим именно там ще имаме неимоверни резултати.

На всички нива
Когато шараните се хранят с безгръбначни в тревите, те ровят на дълбоко, за да достигнат животинките, разположени в различните слоеве на тревите. Когато захранвате върху трева, трябва да гледате на дъното като на 3D, а не като 2D при каменисто дъно. За това препоръчвам да използвате захранка, която е по-лека, като например: коноп, пелети, сладка царевица и натрошени топчета. Тези храни ще останат върху тревите, а няма да изчезнат в тях.
Изчистване на петно
Захранката се разпростира по всичките слоеве(дълбочина) на тревата. Това кара шараните да обикалят и изравят тревите, тъй като те търсят храната с рецептори, разположени на устните си. Това ровене из тревата след време ще доведе до изчистването на петното, ако на това място редовно се подава захранка.
Безопасната зона
Шараните се чувстват в безопасност в тревите и се хранят по-уверено в тях, като това ги прави по-уязвими към грешки и могат да бъдат хванати по-лесно. Много по-лесно е да замаскирате „последния метър“, когато ловите върху тревисто дъно. Поп ъп е перфектната презентация в тези случаи, тъй като предпазва куката от закачане в тревата, а и изглежда като всички останали хранителни частици разпръснати по слоевете треви. Защо не опитате? Ако се възползвате от тревата ще хванете риби.
превод Мирослав Бонев

Check Also

Как да балансираме монтаж ”Снежен човек”

За тези които не са запознати с гореспоменатия монтаж поясняваме, че това е монтаж когато …

Как да балансираме стръвта

Балансираната стръв е най-универсалната стръв, която можем да ползваме. Дали ще балансираме единичен тигров фъстък …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *