ribolowen magazin

Как да балансираме стръвта

Как да балансираме стръвта

Балансираната стръв е най-универсалната стръв, която можем да ползваме. Дали ще балансираме единичен тигров фъстък или протеиново топче с попъп – възможностите са неограничени.

Моя любим монтаж е снежен човек. Ползвам го през последните няколко години и резултатите които постигам са брилянтни. Ползвам го независимо дали ловя върху тиня, чакъл или тревисто дъно.

Харесвам го защото за балансиране може да ползвате както ярки попъпи, така и такива с цвета на стръвта ви, за по фин подход.

Всички сме попадали на подобни ситуации, когато на единият ден работи определен цвят, а на следващият нямате пипане на същия, така че се запасете с богата палитра от цветове и форми, за да имате успехи. Друго предимство е, че при направата на балансиран монтаж можете да подрежете протеиновите топчета и попъпа по начин, да се различават малко от стандартната кръгла стръв.

Как да балансираме стръвта

Като правя балансирана стръв искам да потъва колкото се може по-бавно, но също така искам да съм сигурен, че куката ми лежи плътно на дъното.

Постигам това като взема втвърдена стръв и отрязвам около 3 мм от нея, след което взима подходящ попъп и отрязвам около 2 мм от него, като по този начин постигам 2 плоски повърхности. След което допирам една до друга тези повърхности и ги нанизвам на косъм с попъпа от горната страна. Важно е двете топчета да стоят стегнати на монтажа на косъм.

Започвате малко по малко да подкастряте протеиновото топче, докато получите подходящата плаваемост на стръвта, през това време можете да промените малко формата на стръвта ви, за да се различава от останалите във водоема.

Как да балансираме стръвта

След като останете доволни от резултата идва ред да закачите монтажа на основната линия. Преди да заметна монтажа слагам на куката пва пяна, за да предотвратя оплитанията, но също така спомага и за по-плавното спускане на монтажа и разполагането му по-далече от оловото.

 Дейвид Самърс

riboloven magazin

2 comments

  1. Vladimir Petrovski

    Използвал съм с успех мулти риг монтажа и съм доволен от него.И имам предварително вързани няколко монтажа в класьора с монтажи

  2. много обичам да балансирам подадената на косъм стръв.Използвам 14-16мм потъващо протеиново топче с 10мм бял поп-ъп.Кукичката ми е 4 или 6-ца.Повода е 0,22мм плетено влакно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *