ribolowen magazin

Как да балансираме монтаж ”Снежен човек”

Как да балансираме монтаж ”Снежен човек”

За тези които не са запознати с гореспоменатия монтаж поясняваме, че това е монтаж когато с помощта на попъп балансираме потъващо топче и куката се използва за да се постигне бавно потъваща стръв.

Снежния човек е без съмнение по мое мнение един от най–многостранните монтажи. Чрез използване на този монтаж съм хващал риби  както на каменисти дъна, така и върху тинести и затревени дъна. Също така можете да ловите  с различни по цвят попъпи както и с такива с цвета на основната стръв.

Когато става дума за балансирана стръв, хората са доволни стига стръвта да не изплува, по този начин според мен няма никаква разлика дали ловите с балансирана или обикновена потъваща стръв. Когато балансирам моя снежен човек искам да постигна много бавно потъване на стръвта, искам куката ми да легне на дъното. Вярвам, че балансирана по този начин, стръвта ще изглежда по-естествено на дъното, също така ще се презентира възможно най-далече от оловото и повода ще се изпъне по дъното, като по този начин оловото веднага ще влезе в играта при кълване. Освен това вярвам, че при засмукване стръвта ще навлезе много по бързо в устата на рибата отколкото обикновената стръв.

Как да балансираме монтаж ”Снежен човек”

Балансирането на снежен човек е много просто – вземете остър нож и отрежете част от топчето, повторете с потъващото топче, след това  допрете двете равни повърхности и по този начин ги нанижете на косъма, с попъпа отгоре.

Пробвайте монтажа в плиткото и вижте с каква скорост потъва. Ако сте късметлии ще потъва много бавно и тогава монтажа ви вече е готов за замятане.

Ако монтажа ви изплува, отрежете още от попъпа докато постигнете необходимата плаваемост, като от време на време проверявате в плиткото докато постигнете желания резултат.

След известно време ще придобиете опит и ще можете на око да прецените колко да отнемете от едната или другата стръв, но винаги проверявайте монтажа в плиткото преди да го заметнете, понеже не всички топчета са напълно еднакви.

Как да балансираме монтаж ”Снежен човек”

През последните три години ползвам снежния човек интензивно без оглед на това каква стръв ползвам и съм имал страхотни успехи балансирайки я с 12мм. Northern special с бял или розов цвят и имам голяма увереност в техните качества.

Балансирайте снежните си човеци и повярвайте ми, няма да погледнете никога повече назад.

Много рънове
Иън Джарълд

riboloven magazin

2 comments

  1. Имал съм успехи с потъващо топче аромат на риба и поп ъп аромат тути фрути

  2. Владимир

    Потъващо топче с аромат на риба и поп ъп с аромат на ягода

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *