Home » Истории » Язовир Тъмни лък – ревю

Язовир Тъмни лък – ревю

Красив водоем с красива природа и трудни шаран – предизвикателство за всеки шаранджия. Шаранът е с добре развита популация и най-едрите риби са до 15 килограма. Масовите шарани, които се ловят са до 7 килограма.

На язовира има 5-6 места за шаранджийски риболов. Тъй като са силно ограничени и без резервация може да няма къде да застанете да ловите резервацията е препоръчителна.

Достъпът до водоема е по черен каменист път и не е проблем дори и за най-ниския автомобил. Около 40% от бреговете му са недостъпни (което пък дава спокойствие на шарана в тези участъци).

Таксата за риболов за 24 часа на един риболовец е 15 лева – сума която включва риболов с до три въдици и място за поставяне на палатка. (цените са актуални към 31.03.2009 г. – за повече информация се свържете с управата)

Основното правило на язовира е – всички риби над 3 кг. задължително се връщат обратно във водоема. За всяка уловена риба трябва да се положи нужната грижа и максимално бързо тя да бъде върната обратно във водата в отлично здраве. Задължително е използването на дюшечета и антибиотик за третиране на раната от куката, както и на други наранявания по тялото на рибата. Всички посетители са задължени да оставят местата след себе си чисти и приятни за следващите гости.

Красива природа и заветни брегове. От където и да духа вятър, бил той и ураганен ви ще сте на завет и той няма да бъде пречка или препятствие за вашия успешен риболов. Чистият въздух на Балкана и разкошната зеленина го правят едно изключително приятно за отдих и риболов място.

телефон за записване и резервации на Тъмни лък – 0884/352432–-Дончо

Много красив и приятен язовир. Наличие на закачки, шавар, плата и дерета, тиня и твърдо дъно. Или казано на „шаранджийски” език – интересен водоем.

За да стигнете до язовира трябва на излизане от Велико Търново да хванете пътят за Габрово . Стигайки до разклона на гр Дебелец(който остава вдясно )го подминавате с около 200м . Веднага след като свърши мантинелата завивате на ляво по черният път и той ви извежда на язовира.

Check Also

Лятна ваканция в южна Франция

През зимата, аз и моят приятел Joseph, запланувахме едно пътуване до Франция в началото на …

Corbu lake (язовир Корбу)

Към средата на месец октомври ми се освободиха няколко свободни дни. Естествено най-добрият начин за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *