Home » Истории » Труден пролетен риболов

Труден пролетен риболов

Докато нашата красива Италия буквално е опустошена от най–неблагоприятните метеорологични условия, от неочакваните и обилни снеговалежи в северната част до поройните дъждове в централната част, желанието за риболов в мен е толкова голяма и неудържимо, че аз решавам да направя един риболовен излет на нашето езеро „Gold Tevere“

04

Бързо подготвяне на оборудването, минаване през магазините за хранителни провизии и това което ми е необходимо за риболова и не след дълго време, аз вече бях на избраното от мен място. Tevere буквално прелива. Водата, която е добила шоколадов цвят е толкова много и се движи с такава бърза скорост, влачейки със себе си клони и какви ли и не други растителности и треви. Но аз не се обезкуражих и поех към мястото за риболов, което си бях избрал. Водата там беше дори още няколко метра по–нагоре сравнение с другите сектори по водоема.

Поставих едно колче на брега, за да следя нивото на водата. Докато оправях багажа и лагера си дадох сметка, че водата е в покой за момента. Това е добре.

Предвид обстоятелствата, заложих на риболов на къса дистанция с 200 грамово олово и дебел шок лидер 0,60. От към стръв заложих на Carptrack Elite Strawberry, Carptrack Elite (и двете в потъващa версия) заедно с Carptrack Worm Up Pop Ups. Тази стръв ми е давала добри резултати тук и се надявах и сега да направи същото въпреки лошите условия.

05

06

Монтажите бяха направени от поводи Kriston Mantis Black and Gold 25lb и куки Carp’r’us 4 с възможно най–опростените варианти на безвъзловия възел.

На едната въдица бях с единична стръв Carptrack Elite Boilies 24mm, а на другата снежен човек направен от комбинацията 24mm Carptrack Elite Strawberry и Carptrack Worm Up Pop Up 20mm. В този риболовен излет не успях да хвана голяма риба, но предвид метеорологичните условия, аз пак съм благодарен от получилия се резултат.

07

08

Сергио Чекарели

Team Imperial Fishing Italy

Check Also

За едри риби във Франция

След дълго обмисляне аз и моят приятел взехме решение да отидем до Франция, за да …

Лятна ваканция в южна Франция

През зимата, аз и моят приятел Joseph, запланувахме едно пътуване до Франция в началото на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *