Home » Истории » Първи риболовен излет за 2014

Първи риболовен излет за 2014

Първият риболов за тази година вече беше определен. Времето бе благоприятно за мен. То бе направо фантастично за този период от годината. Слънцето се показваше отново и отново и аз с нетърпение чаках почивните дни. Дните в които целта бе моята първа риба за тази година. Времето бе хубаво, но нямах никаква информация за водоема, който си набелязах. Предполагах, че водата ще е около 6 градуса. Но реших да се подготвя за всякакви изненади.

Важен елемент в излетите по това време на годината е гъвкавостта. Много е важно да сме компактни, ако се наложи да сменим мястото, та дори и водоема. Реших да заложа на едно езеро, което ми е давало добри резултати преди. Средната дълбочина му е 2 – 3 метра.

Монтажите на които се доверих бяха направени от продуктите на Carp’R’Us.

Използвах мойте любими куки Carp’R’Us Cranked Hook. В това време, когато рибата е наплашена и предпазлива, а и предвид бистрата вода и не голямата дълбочина на езерото заложих на комби риг направен с Carp’R’Us Stiff Link в комбинация с Carp’R’Us Smooth Braid.

01

Стръвта. Заложих на на снежен човек и напълно легнала стръв. Заложих на малките 10mm V-pops в различни цветове. За сладки аромати избрах така доказалите се  Uncle Bait „The Boilie“, за рибни се доверих на класическите Fish Boilies и разбира се на много пъти доказалите се Monster’s Paradise.

16mm  Uncle Bait „The Boilie“ в комбинация с бял 10mm V-pop – трябва да донесе успех. Вече съм готова да ловя риба!

02

С цел да се повиши привлекателността на примамката използвам Uncle Bait „The Amino Gel“. Потапям стръвта във водата след което в амино гела, разклащам много добре гела да полепне по цялата стръв, после отново потапям стръвта във водата, за да запечатам гела и е готово за действие.

03

Няколко топчета натрошени заедно с малко пелети всичко това обилно поляно с Carptrack INL и INP ги поставям в PVA чорапче и ги прекрепям към монтажът ми.

04

Най–добрата презентация за студена вода!

05

Като единична стръв, без други подхранвания освен PVA чорапчето, разполагам тази въдица под едни надвиснали над водата дървета. Предполагаемо укритие за шарана.

06

През нощта аз имах удоволствието да уловя и първата риба за тази година. Тактиката сработи.

07

Малка риба, но ако продължа да си следвам и спазвам тактиката ще достигна и до по – големите.

След тази нощ, решението бе взето. Трябва да се организирам и да се преместя. Езерото което облавях е много малко и от сектора, който лових облавях цялото езеро. Така, че следващото място трябваше да е просто на друг водоем. Но къде ? Отговорът дойде сравнително бързо. Исках повече риби и по–големи и се насочих на север, точно преди брега на Балтийско море. Знаех, че температурата там е винаги няколко градуса по–студена от колкото тук в Хамбург. Водата е много плитка, на около 20 хектара водата се загрява доста бързо в слънчево време, дори през пролетта.

Прогнозата за времето обаче беше коренно различна. Силен вятър и резки промени. Веднага след моето пристигане установих силен студен насрещен вятър. От пролетта няма и следа.

08

На новия язовир разбирасе е необходима и промяна на тактиката. Подходящото място бе намерено. Разстоянието от брега бе 150метра. Така, че аз трябваше да използвам моята iBoat 160 за разпъване и захранване. Също така преминах на плетено влакно

Visible Touch – 0,17 mm. За риболовът на големи дистанции плетеното влакно е много добър помощник при индикирането на кълването! Особено при плаха и ленива риба.

09

10

Стръвта и храната на едната въдица бе Fish Boilies обилно полети с inL, inP, IB Liquid и Powder в комбинация пелети и дребни частици.

11

На втората заложих на цели топчета Monster’s Paradise Boilies с половинки Fish Boilies.

12

А третата бе Uncle Bait „The Boilie“ в комбинация с Uncle Bait „The Amino Dip“.

13

Всичко вече бе във водата и аз се отдадох на кратка почивка.

14

Времето ставаше все по–неприятно и бурята по–жестока.

Беше ли правилно взето решението да дойда тук?

Температурата на водата бе едва 6 градуса. Духаше силен вятър, който допълнително допринасяше за изстудяването на водата. Посред нощ бурята стана още по–жестока. Клоните на дърветата започнаха да се чупят и полетяха върху моята палатка. Тогава изведнъж по закон ми взе риба на една от въдиците. След всичките тези неудобства аз съумях да извадя и моята втора риба за тази година. Стръвта бе Uncle Bait „The Boilie“. СУПЕР! Времето бе ужастно да успея да си нанеса въдицата с лодката. За хвърляне от ръка на разстояние 150 метра в този вятър бе немислимо за мен. Оставих въдицата на стойката и се настаних обратно в спалният чувал.

И след 30 минути по–късно отново удар.

Този път бе на стръв Fish Boilies захвърлена от ръка на опашката на язовира. Тази риба бе извадена. С доста трудности успях да си нацеля същото място и петно. На сутринта не можах да повярвам на очите си. Вечерта от силният вятър се е счупил клон от дървото с големина около 2 метра. Просто късметът ми е бил явно в повече и клонът не е паднал точно върху палатката ми.

15

16

Вятърат бе много силен все още. А времето все така мрачно и неприятно. Но с правилните дрехи това въобще не е проблем. Ето я и първата риба.

17

След кратка фотосесия обратно във водата.

18

Втората риба от тази бурна нощ.

19 20

Всичко на всичко това бе един добър риболов с няколко риби. Дори да съм допуснала грешка със смяната на водоема се радвам, че успях да уловя няколко риби благодарение на правилните храни, а именно Imperial Baits.

Клаудия Дарга

Team Imperial Fishing

Check Also

За едри риби във Франция

След дълго обмисляне аз и моят приятел взехме решение да отидем до Франция, за да …

Лятна ваканция в южна Франция

През зимата, аз и моят приятел Joseph, запланувахме едно пътуване до Франция в началото на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *