ribolowen magazin

Гигантика – езерото с гигантските шарани на Korda

През септември 2008 година Kорда Дивелъпмънтс купуват Domaine St Christophe и го преименуват  на Gigantica в синоним на това, в което искат да го превърнат – място с гигантски шарани.

Корда, Гигантика

Gigantica е с площ от 35 акра, като водата е кобалтово синя заради алкалността на скалата върху която се намира. Дълбочината е в границите на 6 – 8 метра и няма никакви дълбоки дупки и високи плата и е основно от светла и мека глина. Дъното е предимно равно с много малки изплтичавания и падини, няма треви, няма раци, няма плевелни риби. Бреговете са доста отвесни и бързо става дълбоко, затова риболовът в страни от местата близко до брега често е доста продуктивен.

Корда, Гигантика

Най-голямата риба е  Джайънт (Гиганта – Giant) с тегло от 33.6 кг. Друга риба над тридесетте килограма е Сингъл Скейл (Единствена Люспа – Single Scale) с тегло от 31.8 кг. Вероятно има и още друг едри риби, но през тези две години не са вадени от риболовците.

Корда, Гигантика

Мястото между местата за риболов така е направено, че никой на никого да не пречи. Местата са облагородени, като площадките са заравнени за да бъдат удобни за замятане на въдицата и за изваждане на рибата върху дюшече.

Зад мястото за риболов е заравнено с чакъл, така че да може да се опъне наравно дори и най-голямата палатка. Пътят около водоема така е направен, че то да може да се обикаля по всяко време на година и при всякакви условия. Можете да спрете колата си зад мястото и да разтоварите багажа си спокойно и лесно, след което да върнете колата на специално изградените за това три паркинга. Те са близо до местата, а в същото време скриват колите от погледите на риболовците и така запазват натуралния и девствен изглед на пейзажа. Лично аз мразя да гледам коли по бреговете сякаш ловя шарани на паркинга на Метро – обичам да изглежда колкото се може по диво и девствено.

Построени са мокри помещения в класата на 4 звезден хотел, или казано иначе ‘ твърде хубави за шаранджии” В баните има голям душ с шампоани и душгелове, и големи и удобни мивки. Санитарните блокове също са направени на много високо ниво.

Корда, Гигантика

Предлага се и храна към пълният пакет от услуги, като тя е на високо ресторантско ниво. Налице са и големи хладилници пълни със студени бири и освежителни напитки. Хладилниците са на принципа на „чест и вяра” – всеки си взима каквото иска и го записва в една тетрадка, на края на риболовната сесия се тегли чертата и всеки си плаща това което е изпил.

Хубаво е да се махате от вашето място поне веднъж на ден – да се разходите около водоема, да заредите батериите си, да разберете какво се случва на околните места. Ако сте решили сами да си готвите има течаща вода около местата, но се препоръчва да се пие бутилирана такава.

Най близкият град е Brienne Le Chateau, на 10 минути с кола и има 2 добри супермаркета.

Има три златни правила – Уважавай водоема, уважавай рибите и Уважавай другите риболовци!

1.Част от правилата за водоема гласят: Риболовът се извършва само от определените за това места; Никакви наркотици и алкохол; снимки на шараните и от двете страни за съставянето на подробни досиета; всички видове освен шаран се местят в друг водоем; 3 въдици – има толкова много шарани, че повече едва ли биха ви били необходими; не късайте никаква растителност;

2.За да не се пренасят зарази, дюшек, кеп, теглилка, кофа и карп кеър кит са включени в цената – вашите няма да могат да се ползват; само куки без контри; без карп сакове; куки лонг шанк са забранени; забранени са монтажи с ледкор.

3.Въдиците се замятат сам от брега – забранено е внасянето им с лодки; забранени са лодките с дистанционно защото тяхната употреба поражда много препирни и спорове между риболовците;  лодки са разрешени само за захранване, като се ползват тези от водоема – ваши лични лодки са забранени заради предотвратяването на пренасяна на зарази; забранени са бензиновите мотори и сонари – за да не се нарушава спокойствието на шараните; при влизане с лодка във водата задължителни са носенето на спасителна жилетка, гребка за изгребване на водата от лодката и сирене – при случай на нещастие да се сигнализира; постоянните маркери (шамандури) са грозна гледка затова използвайте само маркер въдица от брега;

4. Забранена е употребата на топчета с консерванти; семената трябва да бъдат приготвени на място с вода от водоема и т.н. и т.н.

Уважавай водоема, уважавай рибите и Уважавай другите риболовци

stoneacres+34lb april 09

www.gigantica-carp.com

riboloven magazin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *