Home » Енциклопедия » Нн – Шарандийска енциклопедия

Нн – Шарандийска енциклопедия

Найлон
Синтетичен материал, използван за направата на влакно.
(също така Монофил)

Намиране на особености
Намиране особености на дъното, използвайки маркер или олово, за да локализираме подводни черти и да определим дълбочината и вида на дъното.

Напръстник
Предпазващ „конус“, който се слага на пръста, с който се хвърля. Когато рибарят спира оловото, напръстника предпазва пръста му от линията. Особено важен е при риболов с плетени влакна, също и при сподинг и работа с макер. Обикновено се правят от кожа, но има и от синтетични материали. Някои рибари използват голф ръкавици.

Натрошена стръв
Този термин се използва, за да се опише начупена стръв, която е ефективна храна за шарана. Връзва се много добре със спод миксове и PVA торби.

Натурална храна
Натуралната храната от водоема, която шаранието ядът, независимо дали е поднесена от риболовеца, или не. Включва червеи, ларви, охлюви, кастери, бели червеи и др. Специално белите червеи се радват на голям успех в последните години.

Неопрен
Здрав, водоустойчив и гъвкав синтетичен материал, използван в производството на гащеризони и ботуши. Неопрена също има и изолиращ слой, при влизане в студена вода.

Нощен риболов
Много шаранджии ловят през нощта. Има много такъми, които се изискват за нощен риболов – палатки, легла, челници и др. Нощния риболов е много популярен и повечето шаранджии ловят поне за 24 часа.

Нощен риболов (риболов само за една нощ)
Термин за риболов, продължаващ само една нощ. Често рибаря отива на риба след работа, пренощува на водоема, и на сутринта се връща на работа.

Check Also

Кк – Шаранджийска енциклопедия

Камуфлаж Въпреки, че са вероятно по-малко преобладаващи, камуфлажните дрехи са вървели дълго ръка за ръка …

Ии – Шаранджийска енциклопедия

Игли Използват се, за да се монтира стръв на косъма и т.н., или при нанизване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *