Home » Енциклопедия » Ии – Шаранджийска енциклопедия

Ии – Шаранджийска енциклопедия

Игли
Използват се, за да се монтира стръв на косъма и т.н., или при нанизване на топчета на пва конец. Има много видове игли.

Издръжливост
Понякога доста трябва да се „oзорите“ за удар, особено в студени условия. Доста често, когато ние не се чувстваме комфортно (дъжд, вятър, студ) е най-доброто време за шарани.

Изкуствена стръв
Тази стръв е направена от различни материали като пластмаса, гума и нишесте-базирани субстанции. Създадени са да наподобяват топчета, царевица, червеи, пелети и дори охлюви! Има противоречия за сигурността при използването на такава стръв, тъй като те са вечно „изкушение“ монтирани на косъма. Много смятат, че не е важна само визуалната имитация на стръвта. Цвета също играе роля и много шаранджии слагат ярка царевичка върху тяхното топче, тъй като това го прави по-открояващо се. Някои дори смятат, че етера в гумата е сам по себе си атрактор.

Изотоп/беталайт
Малки тубички, пълни с газообразни материали, които светят в тъмното. Налични са в много размери и цветове, като се слагат на обтегачите за визуален индикатор  през нощта.

Изследване
Гледането на водата е важен аспект от шаранджийския риболов. Прекарвайки поне час в гледане на водата, търсейки знак за шаранска активност си струва. Локацията е всичко в шаранджийския риболов и изследването водната повърхност ще ви помогне да локализирате шарана. Вземете си някакви очила и бинокъл и после ги използвайте. Едно от малкото неща, които ще ви гарантират улов.

Индикатори
Това са хенгери, суингери и др., които показват движението на линията.

Инлайн олова
Олова с дупка през средата, през която минава основната линия. Обикновено имат и разширен отвор, в която влиза лале за тежестта. С тези тежести може да се лови и на рънинг риг, но това не е честа тактика.

Check Also

Лл -Шаранджийска енциклопедия

Ластичета за стръв Гумени ластичета, които се използват за прикрепяне на дадена стръв към куката. …

Кк – Шаранджийска енциклопедия

Камуфлаж Въпреки, че са вероятно по-малко преобладаващи, камуфлажните дрехи са вървели дълго ръка за ръка …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *