Home » Енциклопедия » Аа – Шаранджийска енциклопедия

Аа – Шаранджийска енциклопедия

Аквакултури
Изучаването на подводния живот, рибите и тяхната среда. Спаршлот е може би най-добре познатия колеж, предлагащ всякакви курсове за аквакултурата и др.

Аксесоари за линията
Това са всички онези малки елементи, които обикновено се използват за направата на монтажи от шаранджиите. Голямото разнообразие на пазара от такива аксесоари за линията без съмнение предизвиква объркване сред рибарите, когато те се опитват да решат какво да използват и какво не.

Анасон
Много успешна добавка за стръв, използвана дългогодишно в топчетата или миксовете със семена.

Антисептик
Използван, за да третира убодената уста на рибата и всякакви други рани. Тези рани не винаги са причинени от рибарите. Шараните често се нараняват, когато се размножават, за това ние рибарите помагаме когато е възможно. За това е необходимо да ходите на риба с антисептичен комплект.

Атмосферно налягане
Напрежението, оказвано на дадена зона от въздуха над нея. Това налягане има директен ефект на водното налягане, което упражнява натиск върху обитателите във водата. Атмосферното налягане оказва голямо влияние върху поведението на шарана. Счита се, че периоди с по-ниско атмосферно налягане са по-продуктивни от периодите с по-високо атмосферно налягане. При по-високо атмосферно налягане шараните е по-вероятно да са в средните слоеве и да не се хранят толкова активно.

Аванс
Механизъм за контрол на скоростта и усилието, с които се изтегля влакно от шпулата на макарата при затворен бигел без въртене на дръжката. Според разположението си в макарите с фиксирана шпула бива преден – в шпулата, или заден – в обособен отсек в задната част на корпуса на макарата.
Познат още като драг.

Атрактанти
Добавки към стръвта или захранката, които въздействат на сетивата на рибата и я привличат. Има стотици различни атрактанти.

Check Also

Лл -Шаранджийска енциклопедия

Ластичета за стръв Гумени ластичета, които се използват за прикрепяне на дадена стръв към куката. …

Кк – Шаранджийска енциклопедия

Камуфлаж Въпреки, че са вероятно по-малко преобладаващи, камуфлажните дрехи са вървели дълго ръка за ръка …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *