Home » Челник Energizer – ревю

Челник Energizer – ревю

Скоро ползвах челника на Energizer и съм изумен от него, респективно и от цената, на която се предлага.

Двата бели диода светят достатъчно силно, че да се вижда в тъмното един по-близко поставен маркер във водата. А червената светлина е толкова силна, че да виждаш рибата, която кепчосваш и в същото време достатъчно мека, че да не я плаши.
При включване и изключване няма онова досадно неколкократно натискане на копчето, за да минеш през всички етапи на примигване на диодите и да стигнеш до постоянна светлина. Тук пуск-стопа е решен посредством плъзгач – на ляво свети червения диод, а на дясно белите. По средата съответно е изключено. Просто и ефективно.
Всъщност толкова съм доволен от този челник, че си взех още един резервен такъв. Въпреки че за резервни можеше да взема и някой от китайските за 5 лева.
 3d233ccfcc8d25e31e7acd2a14809d26
Задната страна на челника е облепена с мека материя, така че да не създава неудобство на риболовеца, слагайки го на челото си.
Челникът е и с възможност за вертикална настройка на светещия лъч. Тоест може да се накланя само светещия накрайник и с лекота можете да си светите в краката, докато държите главата си изправена.
Енергийното захранване се осъществява от 3 батерии ААА. Те са достатъчни за силните бели диоди до 55 часа непрекъснато светене или за по-слабия червен за около 80 часа. Казано с други думи, батерии се сменят веднъж на две години при сравнително чести нощни излети.
Може би единствения му минус е, че не е водоустойчив, но едва ли някой от вас ще си свети под водата, а за дъжд не се съмнявайте, че ще издържи.
Техническа информация:
LED диоди
Три – два бели и един червен
3 ААА батерии
50 часа живот на батериите
Компактен и лек
8000 часа живот на LED – овете.

Check Also

Лодки и екстремни машини на изложбата „Природа, Лов, Риболов“ в Пловдив

            Различни модели лодки за рибари и рафтъри ще бъдат показани за първи път на …

Международна изложба ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 30.03-03.04.2016

Международната изложба  ПРИРОДА, ЛОВ РИБОЛОВ е най-мащабният в България форум за опазването на природните богатства  …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *