Home » Техника и Тактика » ПВА стринг

ПВА стринг

ПВА стринг

ПВА стрънг – позабравена тактика

ПВА продуктите предизвикаха революция в шаранджийския риболов още със самото им изобретяване, но една от разновидностите на този продукт се пренебрегва от модерните шаранджии – пва конеца. Сега е много по модерно да се ползва пва чорапче или торбички, но и пва конеца си има своите предимства.

Въпреки името „конец” аз всъщност ползвам пва лента, която се разтваря много по–бързо, особено ако водата е по–студена. Най лесният начин за ползване на конеца е да нанижем на него топчетата чрез дълга игла и после да го завържем в края, за да подсигурим топчетата от изпадане. След което просто го  закачаме в единия край на куката.

Обичам да слагам по 2-3 топчета на конеца, за да са по незабележими, но когато има нужда от по силна подхранка ги увеличавам до 5-6 топчета на конец, като по този начин давам по–голям шанс на шарана да намери монтажа ми.

ПВА стринг

За да го направя по–привлекателен го дипвам преди да го заметна с монтажа, напоследък ползвам дип Live System, за да е подходящ с останалата ми захранка. Просто закачете конеца на куката заедно с нанизаните топчета и го потопете в дипа целия, това е страхотна тактика за бързи удари, понеже имате на куката си не само допълнителната захранка от топчетата на конеца, но и допълнителни атрактори от дипа.

ПВА конеца е страхотна тактика и трябва да е част от арсенала на всеки риболовец, помогнал ми е да уловя множество риби, за мен определено е победител.

ПВА стринг

Съвет – при особено интензивен риболов винаги имам няколко предварително подготвени конеца с топчета, за да не губя време да ги приготвям на водоема и за да може монтажите ми да се върнат колкото се може по-бързо във водата след удар. 

Check Also

От кълването до кепчето

Борбата с шарана се печели с техника, тъй като често се случва да бъде много, …

Добавки за стръв за по-добри резултати

Винаги съм искал да добавя нещо допълнително към стръвта си и да се различавам от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *