Начало » Новини » Приключи кампанията „Пролетно зарибяване”

Приключи кампанията „Пролетно зарибяване”

1fd208982a1d9f2ba0878c3c82150a90

Кампанията „Пролетно зарибяване” на българската марка бира Ариана приключи. Тя стартира в средата на април, непосредствено след налагане на забраната за риболов, по време на размножителния период на рибите. От началото на кампанията до момента са пуснати около 2 тона шаран в осем водоема на територията на страната.

С инициирането на кампанията „Пролетно зарибяване” Ариана подкрепя възстановяването и обогатяването на рибното многообразие в нашите реки и язовири. Българската марка бира следва добрите традиции на едно от най-масовите хобита сред българите – любителския риболов. Според данни на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) от началото на риболовния сезон, който беше открит на 05 юни до края на месеца в страната са продадени общо 157 486 билета за любителски риболов. От началото на годината у нас са написани 1418 наказателни акта за установяване на административно нарушение, като от тях са издадени 1076 наказателни постановления. 548 от актовете са изготвени в периода на забрана през пролетта на 2009.

Инициативата „Пролетно зарибяване” се извършва от Ариана и протича извън рамките на годишните зарибявания, които Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури извършва на територията на страната. В рамките на акцията са зарибени язовир Мандрата край Бургас, река Камчия до Варна, яз. Дъбника до Враца, река Дунав до Русе, яз. Горни Дъбник в близост до Плевен, река Янтра между Велико Търново и Габрово, яз. Тича до Шумен и река Струма – Благоевград.

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да се публикува.Задължителните полета са маркирани *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>