Начало » Новини » Мъж улавя шаран с теглото на Кайли Миноуг

Мъж улавя шаран с теглото на Кайли Миноуг

Рибарят Мартин Лок се осмели при минусови температури и само по тениска да счупи световния рекорд по улов на най-голям шаран.

 Британецът М. Лок изскочи от своята палатка на брега в 6 часа сутринта и при температура от -3 градуса по Целзий, за да извади рибата – чудовище, която наклони везните до 94lbs. Огромният огледален шаран тежеше точно толкова, колкото и Кайли Миноуг и победи предишния рекорд с 3lbs. Рибата с прякор Lockey’s Lump беше първия и единствен удар на Лок , който той имаше по време на едноседмичния студен рибарски излет на езерото Рейнбоу, близо до Бордо, Франция.

М. Лок беше предупреден за удара от алармата на въдицата си в ранните часове на деня. Облечен само с тениска и панталони, той влезе с лодката си 200 ярда навътре в езерото. В първия момент си помисли, че е закачил потънало дърво, имайки предвид тежината му, но беше шокиран, когато извади шарана на повърхността. Слагайки го в своята рибарска мрежа, което по-скоро приличаше на загребване на малък хипопотам с тенис ракета, след успешно изтегляне на брега успя да го премери. И въпреки ранния час и ниските температури, много рибари се събраха около него, за да поздравят носителя на новия рекорд.

М. Лок, от Южен Дарент, Дартфорд, графство Кент, остави рибата в плитчините, докато се развидели, за да направи снимки на водното чудовище и да го върне в езерото в добро здраве.

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да се публикува.Задължителните полета са маркирани *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>