Начало » Как да » Зиг Риг монтаж от Том Оливър

Зиг Риг монтаж от Том Оливър

Шаранджийският ас в състезателния риболов Том Оливър разкрива трите си любими зиг-риг монтажи. Неговото мнение е, че те са уникално ефективен метод за риболов на шарани.

Точно с тези монтажи Том е уловил безчет трофейни шарани на състезания и на свободен риболов в Англия.

Това е монтаж с плуваща примамка, при който височината на повдигане над дъното е равна на дължината на повода, често надминаваща метър. Той е големият батко на обикновения поп ъп монтаж – като при него се цели облавянето на средните водни слоеве и повърхността или там където шараните плуват необезпокоявани, когато не търсят активно храна (което не означава автоматично, че не се хранят).

Този монтаж се използва когато презентацията на стръвта е затруднена – на дъното има високи треви и обикновен монтаж би се загубил сред всичките тези водорасли. Което пък означава, че шансът шарана да намери нашата стръв стават минимални. Използва се и когато в топлите часове на студените месеци шарана изплува в по-високите водни слоеве за да събере малко слънчева топлина.

Вижте и други риболовни монтажи на страниците на нашият сайт

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да се публикува.Задължителните полета са маркирани *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>