Риболов на шарани в България

Риболов на шарани в България
Дата и час: Съб Мар 23, 2019 23:01

Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Юли 10, 2018 19:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 27, 2009 22:48
Мнения: 479
Images: 0
Местоположение: Варна
Best 10 Trustikovo Lake 09.08-12.08.2018г.


1. Датa на провеждане - 09.08.2018 г.-12.08.2018г.
2. Водоем: Тръстиково Лейк
3. Такса за участие: 350 лв. на отбор
4. Минимален брой отбори- 12 Максимален брой-20
5. Теглене на жребий: 08.00 ч. на 09.08.2018 г.
** Първо се тегли жребий за поредност, който се определя по-реда на ЗАПЛАТИЛИТЕ на 100% такса участие, след това жребий за сектор.
6. 9.00 часа - влизане по секторите
7. 12.00 часа на 09.08.2018 г. - начало на състезанието
8 . Продължителност- 72 часа
9. Награден ФОНД - При 20 отбора ще е както следва.......

* Първо място -2000лв. +купи и медали
* Второ място - 1000лв. +купи и медали
* Трето място -500лв. +купи и медали
* Най-голяма риба -350лв. + статуетка
При по-малко от 20 отбора наградния фонд ще бъде редуциран и намален според броя на отборите!!!
Регламента е следния: ИГРАЕ СЕ ЗА НАЙ-ГОЛЕМИ 10Бр. РИБИ (ШАРАН И АМУР).Класирането ще се сформира,само и единствено от най-голямо средно тегло на десетте (10бр.) риби!!!
За МЕРНА риба се зачита риба над 3.0 kг.
***ОТБОР МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ САМО ЕДНА НАГРАДА ***

10. Краен срок за записване и за заплащане на таксите за участие: 31.07.2018г.
11. Таксите за участие може да се превеждат чрез офисите на фирма "Еконт".
Получател:гр.Варна, офис на Еконт "Кайсиева Градина"-Детелин Тодоров Петров тел.0879806525
За гр.Варна може в маг.Видракс-Анатоли
За информация - 0886744799 Хюсмен
12. Правила:

* Отборите са съставени от до трима равноправни състезатели.
* Състезателите от всеки отбор са ограничени в сектор (ограден с ленти или въжета ринг) с размери 20х12 м, в който разполагат палатки, чадъри, навеси с дискретни цветове (зелен, син, каки, камуфлаж) .
* Състезател от един отбор може да влиза в сектор на друг отбор само със съгласие на състезателите в него.
* Забранено е наличието и движение на превозни средства в зоните на състезанието, с изключение тези на организаторите.
* Всякакви устройства, работещи със сгъстен въздух, газ или ток, са забранени,изключение се прави за газови туристически бутилки и котлони .
* Използването на открит пламък от всякакъв вид е забранено в палатките и под навеси и чадъри. Прави се изключение за барбекюта.
* Забранени са викането, пускането на музика и създаването на силен шум по време на състезанието.
* Риболовната зона е с ширина 20 м. Риболовът трябва да се извършва вътре в определената за отбора риболовна зона; страничните граници на сектора, определени от две двойки колчета, техните мислени перпендикулярни на бреговата ивица продължения трябва да се разглеждат като два лъча, които определят състезателната зона \за риболов\. Замятане или нанасяне на линиите, извън тази състезателна зона е забранено. Състезателите могат да използват пространството в определения им сектор по свое усмотрение. Монтажите могат да бъдат доставяни в зоната за риболов само с риболовен прът
* Линиите на всяка въдица трябва да са само с една кука; монтажът на косъм е задължителен. Разрешени са само традиционни методи на риболов с тежест минимум 50г. При късане използваните монтажи трябва да осигуряват лесното освобождаване на рибата от тежестта. По линията не се разрешава използването на вирбели или други спомагателни свързващи средства,пречещи за освобождаването на тежестта.
* Монтажите задължително трябва да притежават “анти-шок” системи за предотвратяване на късания при замятане.
* Риболовът на плувка е забранен. Риболовът с фидер, суингтип, куивертип и с хранилки е забранен.
*Употребата на задни тежести е разрешена, но по всяко време съдиите могат да разпоредят изваждането им за проверка направлението на линиите.
* Съдиите по всяко време могат да разпоредят проверка на монтажите и начинът на съхранение на рибите в карп саковете.
* Разрешени са електронни, акустични и визуални сигнализатори.
* Всеки отбор може да използва едновременно до 4 въдици за шаранджийски риболов с дължина до 4 метра. Разрешени са само макари с фиксирана шпула. Резервните въдици не трябва да се разполагат на стойките и трябва да са в посока обратно на водата.
* Прътите за маркерите трябва да се отличават лесно, да бъдат белязани и също не могат да се разполагат на стойките до действащите въдици. Прътите за захранване също не могат да се разполагат на стойките до действащите въдици.
* Категорично е забранено използването на жива или мъртва стръв и захранка от животински произход, хайвер и метални примамки.
Разрешени са само:
- брашна, покриващи смеси (теста)
- семена, протеинови топчета и пелети, естествени и изкуствени. Всички смеси, приготвени с употребата на горните продукти, не трябва да бъдат оформяни в сфера с диаметър над 70мм.
Забранено е поставянето на стръв на куката и обвиването с тесто на тежестта/тип фидер/.
* Захранването може да се извършва от сектора и във водата с помощта на прашка, с лопата \кош\ с дълга ръкохватка или без ръкохватка, кобра, с ластичен катапулт на тринога с ръчно разтягане на ластика, чиято мощност зависи от характеристиките на ластика и силата на разтягане, с водоразтворими конец, мрежа или торбички и с ракети с вътрешен диаметър до 70мм и дължина до 200мм или спомб.
* От 20:00 вечерта до 08:00 сутринта захранването с катапулти ,ракети и спомб е забранено. Разрешено е захранване само с кобри и прашки.
* Кепът и шаранджийската люлка обезателно трябва да са подходящи за рибите.Размерът и качеството им трябва да осигуряват безопасността на рибите. Кепът и люлката задължително трябва да се навлажняват преди съприкосновение с рибата.
* Влизането във водата за вадене на риба, може да се извършва и от двамата състезатели.
* Забранено е осветяването на водата с фенери и прожектори, но се допуска използването на челници при замятане, вадене и загребване с кепа на уловената риба. Други източници на осветление са разрешени само вътре в палатката/навеса/.
* Зачитат се само шарани \огледални, люспести и голи\, бели амури. Зачитат се само риби с тегло над 3000 грама.
* Риба, която при вадене е оплела линия на състезатели от съседен сектор, СЕ ЗАЧИТА ако потърпевшият отбор не изкаже претенции (феърплей). Не се зачита риба, загребана с кепа извън риболовната зона / 20 м. / на състезателите. Тези обстоятелства трябва да са неопровержимо установени от съдиите и състезатели от съседни сектори.
* Уловената риба трябва да се съхранява в карп-сакове \ не повече от 1 риба в карп-сак\.
Всеки отбор трябва да разполага с поне 10 карп-сака, антибиотик и дюшек. Карп-саковете трябва да са разположени така, че съдиите да могат да ги виждат. Рибата се държи в тях до претеглянето й. Карп-саковете с риби в тях, трябва да са потопени във водата на максималната допустима за нагазване от състезателите дълбочина, без тежести, баласт или други предмети вътре в тях.
* Ако всички карп-сакове са заети, необходимо е състезателите да се обърнат към съдията, за да се претегли рибата и да се освободят карп-саковете.
* Не се допуска никакъв друг способ за съхранение на уловената риба.
* Рибата се зачита, дори и ако е закачена инцидентно извън, но около устата. Целенасоченото “тармъчене” е строго забранено.
* След края на състезанието, състезателите трябва да почистят перфектно сектора.
* Първи сигнал бележи начало на състезанието - състезанието може да започне единствено след като главния съдия е посетил всички сектори и не е установил нередности,всякакви претенции след този сигнал относно граници и посока на сектори са неоснователни.
* Вторият сигнал предупреждава състезателите, че до края на състезанието остават 15 минути.
* Третият сигнал бележи края на състезанието.
* На участниците, засекли риба преди третия сигнал, са предоставят допълнителни 15 минути да я извадят от водата. В този случай след изтичането на 15 минути се подава четвърти сигнал, след който се зачита само извадената от водата риба. Звуковият сигнал за друга фаза на състезанието трябва да е кратък; при всички случаи под внимание се взима началото му.
* Претеглянето се извършва с тествани кантари, предоставени от организаторите. Претеглянето се извършва извън секторите - в буферните зони.
* Резултатите от претеглянето трябва да са записани четливо и разбираемо както за съдиите, така и за състезателите.
* Член на съдийския екип извършва претеглянето и нанася резултата от него в официалния документ.
* Саковете за претегляне на рибата се предоставят от организаторите, употребата им е задължителна и служат за претегляне на всяка риба поотделно. Преди всяко поредно претегляне сакът трябва да е навлажнен и кантарът тариран с него.
* Измерва се в грамове. До претеглянето от съдийския екип карп-саковете с уловените риби не бива да се изваждат от водата. При меренето рибата се прехвърля от карп-сака в сака за претегляне на шаранджийския дюшек от единия състезател; след претеглянето рибата се връща много внимателно обратно във водата под съдийско наблюдение. След приключване на измерването на рибата, връщането й във водата и подписване на протокола не се приемат никакви протести по повод теглото й. Членовете на журито и главните съдии в зоните трябва да знаят правилата в съвършенство и да следят за тяхното спазване.
* Всеки състезател трябва да знае и изпълнява правилата изцяло. За всеки сектор ще има информационен панел с имената на състезателите и с данни за броя, вида и теглото на всяка уловена риба, които се обновяват на всеки 6 часа.
* Организаторите и съдиите не носят отговорност за каквито и да било инциденти и щети, възникнали по време на състезанието.
*Целия язовир е под постояненно видеонаблюдение.

13. НАРУШЕНИЯ И САНКЦИИ

* За първо нарушение на правилата – жълт картон - 5 кг се приспада от улова на oтбора.
* За второ нарушение на правилата – червен картон – отбора се дисквалифицира.
За неизпълнение указанията на съдия във връзка с прекратяване на установено нарушение на правилата, санкцията е директна дисквалификация на отбора.
Дисквалифициран отбор не участва в класирането. Платената такса за участие не му се възстановява и не му се полагат . След обявяване на дисквалификацията състезателите от дисквалифицирания отбор са длъжни в рамките на 60 минути да съберат оборудването си и да напуснат водоема.

14. КЛАСИРАНЕ
Крайното класиране се сформира на база,най-голямо средно тегло от 10-те риби !!!


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 

Best 10 Trustikovo Lake 09.08-12.08.2018г.

Sponsor

Sponsor
 

МнениеПубликувано на: Вто Юли 10, 2018 20:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 27, 2009 22:48
Мнения: 479
Images: 0
Местоположение: Варна
Заявили участие:

1.СКПР М. Ш. Р.
2.Athletic Carp Team
3.SZ CARP TEAM
4.Elite Carp Team
5.Brothers Carp Team
6.Fishmania-75
7.Тръстиково
8.Radical Carp
9.Extreme Carp
10.FUSION


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Сря Юли 11, 2018 12:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 27, 2009 22:48
Мнения: 479
Images: 0
Местоположение: Варна
Заявили участие:

1.СКПР М. Ш. Р.
2.Athletic Carp Team
3.SZ CARP TEAM
4.Elite Carp Team
5.Brothers Carp Team
6.Fishmania-75
7.Тръстиково
8.Radical Carp
9.Extreme Carp
10.FUSION
11.Carp Team Bul Aks
12.Запазено


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2018 06:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 27, 2009 22:48
Мнения: 479
Images: 0
Местоположение: Варна
Заявили участие:

1.СКПР М. Ш. Р.
2.Athletic Carp Team
3.SZ CARP TEAM
4.Elite Carp Team
5.Brothers Carp Team
6.Fishmania-75
7.Тръстиково
8.Radical Carp
9.Extreme Carp
10.FUSION
11.Carp Team Bul Aks
12.Запазено
13.Пирон 2005


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Чет Юли 26, 2018 14:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 27, 2009 22:48
Мнения: 479
Images: 0
Местоположение: Варна
Заявили участие:

1.СКПР М. Ш. Р.
2.Athletic Carp Team-платил-2
3.SZ CARP TEAM
4.Elite Carp Team
5.Brothers Carp Team
6.Fishmania-75
7.Тръстиково
8.Radical Carp-платил-1
9.Extreme Carp
10.FUSION
11.Carp Team Bul Aks
12.Запазено
13.Пирон 2005


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Вто Юли 31, 2018 19:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 27, 2009 22:48
Мнения: 479
Images: 0
Местоположение: Варна
Заявили участие:

1.СКПР М. Ш. Р.-ще плати
2.Athletic Carp Team-платил-2
3.ASI-WLC BULGARIA-платил-6
4.Elite Carp Team-платил-3
5.Brothers Carp Team-платил-7
6.Fishmania-75
7.Тръстиково-платил-5
8.Radical Carp-платил-1
9.Extreme Carp-платил-9
10. Запазено
11. Пирон 2005-платил-4
12.ЛАКС Carp Team-платил-8


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Пет Авг 03, 2018 11:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 27, 2009 22:48
Мнения: 479
Images: 0
Местоположение: Варна
Очевидно състезанието ще се проведе с 10 отбора!.... При 10 отбора наградния фонд ще бъде, както следва...
1-во място-1000лв.+купи и медали
2-ро място-500лв.+купи и медали
3-то място-350лв.+купи и медали
Най-голяма риба-150лв.+статуетка!


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Нед Авг 12, 2018 22:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Юни 24, 2012 20:46
Мнения: 779
Местоположение: Варна
Ето и малко снимков материал и крайното класиране :)ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

_________________
Good things come to those who bait !!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Anton-jonito и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Форума се задвижва от phpBB® Forum Software © phpBB Group
Преведено от yarnaudov.com