Риболов на шарани в България

Риболов на шарани в България
Дата и час: Сря Юли 17, 2019 19:19

Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Юли 05, 2018 07:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
72-часово ПРИЯТЕЛСКО СЪСТЕЗАНИЕ
ЗА НАПРЕДНАЛИ
ПО РИБОЛОВ НА ШАРАН
ЗА КУПАТА НА
ЯЗОВИР „БОЗВЕЛИЙСКО” – 2018г.


Дати: 20-23.09.2018 г.
Водоем: яз.Бозвелийско
Продължителност: 72 часа
Организатор: Управата на язовир “Бозвелийско”.
Такса участие: 300 лева за отбор.
Максимум отбори: 19
Отбори: От 2 или 3 пълноправни състезатели.
Краен срок за плащане: 31.07.2018 г.
Начини на плащане: В брой и чрез куриер.
Награди: 60 % от събраните такси и спонсорски дарения плюс купи и медали.
Примерни награди при 19 платили отбора:
ПЪРВА НАГРАДА – 1600лв плюс купа плюс спонсорски награди.
ВТОРА НАГРАДА – 800лв плюс купа плюс спонсорски награди.
ТРЕТА НАГРАДА – 500лв плюс купа плюс спонсорски награди.
СПЕЦИАЛНА НАГРАДА за най-голяма риба – 500 лв плюс купа.
Съдийска комисия: Състои се от шест члена с председател д-р Младен Георгиев.
Един отбор може да спечели две награди.
Запитвания относно състезанието на тел.: 0899 86 32 86 д-р Младен Георгиев.
ПРОГРАМА
9:00 часа на 20.09.2018г. - Сбор на всички участници за теглене на жребий за секторите. Поредността на теглене на жребия е със същата поредност на плащането на таксите.
10:00 часа на 20.09.2018г. - Начало на настаняване по секторите.
12:00 часа на 20.09.2018г. - Начало на състезанието.
12:00 часа на 23.09.2018г. - Край на състезанието.
13:00 часа на 23.09.2018г. - Награждаване.

ПРАВИЛА
* Състезанието е по правилата FIPSED но се допускат до трима пълноправни състезатели.
* Състезателите от всеки отбор са ограничени в сектор с размери 20х12 м, в който разполагат палатки, чадъри, навеси.
* Риболовната зона е 20 м. Риболовът трябва да се извършва вътре в определената за риболова зона: Страничните граници на сектора са определени от две двойки колчета, техните мислени перпендикулярни на бреговата ивица продължения трябва да се разглеждат като два лъча, които определят състезателната зона.
* Цялата брегова ивица в зоните на състезанието с ширина 12 м, считано от водата, е забранена за присъствие на зрители.
* Състезател от един отбор може да влиза в сектор на друг отбор само със съгласие на състезателите в него и на съдията.
* Забранено е наличието и движение на превозни средства в зоните на състезанието, с изключение тези на организаторите.
* Всякакви устройства, работещи със сгъстен въздух, газ или ток, са забранени.
* Забранени са викането, пускането на музика и създаването на силен шум по време на състезанието.
* Монтажите могат да бъдат доставяни в зоната за риболов с риболовен прът.
* Линиите на всяка въдица трябва да са само с една кука; монтажът на косъм е задължителен. Разрешени са само традиционни методи на риболов с тежест минимум 50г. При късане използваните монтажи трябва да осигуряват лесното освобождаване на рибата от тежестта.
* Риболовът на плувка е забранен. Риболовът с фидер, суингтип, куивертип и с хранилки е забранен.
*Употребата на задни тежести е разрешена, но по всяко време съдиите могат да разпоредят изваждането им за проверка направлението на линиите.
* Съдиите по всяко време могат да разпоредят проверка на монтажите и начинът на съхранение на рибите в карп саковете.
* Разрешени са електронни, акустични и визуални сигнализатори.
* Всеки отбор може да използва едновременно до 4 въдици за шаранджийски риболов с дължина до 4 метра. Разрешени са само макари с фиксирана шпула.. Резервните въдици не трябва да се разполагат на стойките и трябва да са в посока обратно на водата.
* Категорично е забранено използването на жива или мъртва стръв и захранка от животински произход, хайвер и метални примамки.
Разрешени са само:
- брашна, покриващи смеси (теста)
- семена, протеинови топчета и пелети, естествени и изкуствени. Всички смеси, приготвени с употребата на горните продукти, не трябва да бъдат оформяни в сфера с диаметър над 70мм.
Забранено е поставянето на стръв на куката и обвиването с тесто на тежестта.
* Захранването може да се извършва от сектора и във водата с помощта на прашка, с лопата \кош\ с дълга ръкохватка \едноръчна или двуръчна\ или без ръкохватка, с едноръчна или двуръчна кобра, с ластичен катапулт на тринога с ръчно разтягане на ластика, чиято мощност зависи от характеристиките на ластика и силата на разтягане, с водоразтворими конец, мрежа или торбички и с ракети с вътрешен диаметър до 50мм и дължина до 200мм или спомб.
* Кепът и шаранджийския дюшек обезателно трябва да са подходящи за рибите. Размерът и качеството им трябва да осигуряват безопасността на рибите. Кепът и дюшекът задължително трябва да се навлажняват преди съприкосновение с рибата.
* Влизането във водата за вадене на риба, може да се извършва и от двамата състезатели едновременно.
* Разрешено е да се влиза във водата, на дълбочина до коленете, но само при работа с кепа.
* Зачитат се само шарани \огледални, люспести и голи\, бели амури. Зачитат се само риби с тегло над 1500 грама. Риба, предоставена за измерване със следи от явно небрежно отношение, не се зачита и е основание за налагане на санкции.
* Риба, която при вадене е оплела линия на състезатели от съседен сектор, не се зачита. Не се зачита и риба, загребана с кепа извън риболовната зона / 20 м. / на състезателите. Тези обстоятелства трябва да са неопровержимо установени от съдиите и състезатели от съседни сектори.
* Уловената риба трябва да се съхранява в карп-сакове \ не повече от 1 риба в карп-сак\.
Всеки отбор трябва да разполага с поне 6 карп-сака, антибиотик и дюшек. Карп-саковете трябва да са разположени така, че съдиите да могат да ги виждат. Рибата се държи в тях до претеглянето й. Карп-саковете с риби в тях, трябва да са потопени във водата на максималната допустима за нагазване от състезателите дълбочина, без тежести, баласт или други предмети вътре в тях.
* Ако всички карп-сакове са заети, необходимо е състезателите да се обърнат към съдията, за да се претегли рибата и да се освободят карп-саковете.
* Не се допуска никакъв друг способ за съхранение на уловената риба.
* Рибата се зачита, дори и ако е закачена инцидентно извън, но около устата. Целенасоченото “търмъчене” е строго забранено.
* След края на състезанието, състезателите трябва да почистят перфектно сектора.
* Участниците изчакват първия сигнал извън определените им сектори; след първия сигнал риболовците могат да влязат в секторите и да пристъпят към установяване на оборудването, окомплектоване на въдиците, подготовка на захранката. За изпълнение на тези операции са отделени 120 минути.
* След втория сигнал състезателите могат да пристъпят към захранване и да започнат риболова.
* Третият сигнал предупреждава състезателите, че до края на състезанието остават 15 минути.
* Четвъртият сигнал бележи края на състезанието.
* На участниците, засекли риба преди четвъртия сигнал, са предоставят допълнителни 15 минути да я извадят от водата. В този случай след изтичането на 15 минути се подава пети сигнал, след който се зачита само извадената от водата риба. Звуковият сигнал за друга фаза на състезанието трябва да е кратък; при всички случаи под внимание се взима началото му.
* По време на състезанието съдиите се разполагат в ляво или дясно зад състезателите, без да пречат на действията им, но с осигурена възможност за наблюдение над тях и улова им. Претеглянето се извършва с тествани кантари, предоставени от организаторите. Претеглянето се извършва извън секторите, в близост или в секторите, до водата и непосредствено до една от двете странични граници на сектора.
* Резултатите от претеглянето трябва да са записани четливо и разбираемо както за съдиите, така и за състезателите.
* Член на съдийския екип извършва претеглянето и нанася резултата от него в официалния документ.
* Саковете за претегляне на рибата се предоставят от организаторите, употребата им е задължителна и служат за претегляне на всяка риба поотделно. Преди всяко поредно претегляне сакът трябва да е навлажнен и кантарът тариран с него.
* Измерва се в грамове. До претеглянето от съдийския екип карп-саковете с уловените риби не бива да се изваждат от водата. При меренето рибата се прехвърля от карп-сака в сака за претегляне на шаранджийския дюшек от единия състезател; след претеглянето рибата се връща много внимателно обратно във водата под съдийско наблюдение. По време на претеглянето трябва да присъствува състезател от отбора, за да контролира процеса и да подпише протокола, в който се фиксира теглото на всяка риба. При тегленето на улова присъства и състезател от съседен сектор като свидетел и същия се подписва в протокола на съдията. След приключване на измерването на рибата, връщането й във водата и подписване на протокола не се приемат никакви протести по повод теглото й. Членовете на журито и главните съдии в зоните трябва да знаят правилата в съвършенство и да следят за тяхното спазване.
* Всеки състезател трябва да знае и изпълнява правилата изцяло. За всеки сектор ще има информационен панел с имената на състезателите и с данни за броя, вида и теглото на всяка уловена риба, които се обновяват на всеки 6 часа.
* Организаторите и съдиите не носят отговорност за каквито и да било инциденти и щети, възникнали по време на състезанието.
НАРУШЕНИЯ И САНКЦИИ
За първо нарушение на правилата – 5 кг риба се приспада от улова на oтбора.
За второ нарушение на правилата – 10 кг риба се приспада от улова на отбора.
За трето нарушение на правилата – дисквалификация.
За неизпълнение указанията на съдия във връзка с прекратяване на установено нарушение на правилата, санкцията е директна дисквалификация на отбора.
Дисквалифициран отбор не участва в класирането. Платената такса за участие не му се възстановява и не му се полагат и награди за първа и най-голяма риба. Наградите за първа и най-голяма риба се дават на отборите следващи ги в дадената класация. След обявяване на дисквалификацията състезателите от дисквалифицирания отбор са длъжни в рамките на 120 минути да съберат оборудването си и да напуснат водоема.
КЛАСИРАНЕ
Класирането на отборите се извършва според теглото на улова \ 1 точка за 1 грам\. Отборът с най-голям брой точки (най-голямо тегло на общия улов) се класира на първо място, отборът със следващ брой точки – на второ и т.н. В случай на равенство в точките на два и повече отбора предимство има отборът с най-голяма уловена риба. При ново равенство предимство има отборът, уловил риби с по-голямо средно тегло. При равенство и по този показател местата на тези отбори в класирането се разпределят чрез жребий. Пример: два отбора с еднакво тегло на улова и с равенство и по другите двa критерия имат улов, по-малък от този на всеки от първите четири отбора в класирането и по-голям от този на всеки от останалите отбори; жребият определя кой от тях ще заеме 5-то и кой 6-то място.
Всички отбори без уловена риба се класират на последно място.
При необходимост по време на състезанието организаторите могат да свикат извънредна среща.
Присъствието на капитаните на срещата е задължително.
НАСЛУКА!


СПИСЪК
НА
ПОКАНЕНИТЕ И ПОТВЪРДИЛИ СВОЕТО УЧАСТИЕ ОТБОРИ


1. МШР
2. Карп Нова Загора
3. Карп Сливен
4. Ambelino Carp Team
5. Barfin Line
6. Ivkoni Carp Team
7. S&M
8. Carp Sofia – Людмил Димов, Владислав Енев, Павел Тороманов
9. Insomnia Carp Team (ICT)
10. Varna Carp Team
11. Ники Марково
12. Fishing Industry
13. Fanatic Carp Team
14. CC Moore България
15. Carp Strike
16. Адвенчър
17. Carp Grand
18. Vending Carp
19. Лотос Карп

Резерви:
1. Атлетик Варна


Върнете се в началото
 Профил  
 

72-часово СЪСТЕЗАНИЕ ЗА КУПАТА НА ЯЗ.„БОЗВЕЛИЙСКО”

Sponsor

Sponsor
 

МнениеПубликувано на: Пет Авг 03, 2018 11:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
СПИСЪК на отборите по ред на плащане:
1. Wolf Carp Team
2. Carp Sofia
3. Ники Марково
4. Varna Carp Team
5. Лотос Карп
6. Fishing Industry
7. Carp Strike
8. WLC България
9. Insomnia Carp Team (ICT)
10. Vending Carp
11. Адвенчър
12. Карп Сливен
13. Ivkoni Carp Team
14. Barfin Line
15. Carp Grand
16. Атлетик Варна
17. S&M
18. Ambelino Carp Team – чака се плащане до дни
19. Изненада


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пет Авг 31, 2018 14:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
Актуализиран списък на отборите по ред на плащане
за
72-часово ПРИЯТЕЛСКО СЪСТЕЗАНИЕ
ЗА НАПРЕДНАЛИ
ПО РИБОЛОВ НА ШАРАН
ЗА КУПАТА НА
ЯЗОВИР „БОЗВЕЛИЙСКО” – 2018г.

1. Wolf Carp Team
2. Carp Sofia
3. Ники Марково
4. Varna Carp Team
5. Лотос Карп
6. Fishing Industry
7. Carp Strike
8. WLC България
9. Insomnia Carp Team (ICT)
10. Vending Carp
11. Адвенчър
12. Карп Сливен
13. Ivkoni Carp Team
14. Barfin Line
15. Carp Grand
16. Атлетик Варна
17. S&M
18. Discovery Carp - Стара Загора
19. Carp Stara Zagora - Бербатов
20. Чакаме
21. Чакаме


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 05, 2018 15:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
Добавен още един отбор
СПИСЪК на отборите по ред на плащане

1. Wolf Carp Team
2. Carp Sofia
3. Ники Марково
4. Varna Carp Team
5. Лотос Карп
6. Fishing Industry
7. Carp Strike
8. WLC България
9. Insomnia Carp Team (ICT)
10. Vending Carp
11. Адвенчър
12. Карп Сливен
13. Ivkoni Carp Team
14. Barfin Line
15. Carp Grand
16. Атлетик Варна
17. S&M
18. Discovery Carp - Стара Загора
19. Carp Stara Zagora - Бербатов
20. Carp Lotos 2
21. Чакаме


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 16, 2018 12:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
Разпределение на секторите за състезанието.


Прикачени файлове:
karta.jpg
karta.jpg [ 338.51 KiB | Прегледано 2015 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 19, 2018 11:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
ОКОНЧАТЕЛЕН СПИСЪК
на отборите по ред на плащане

1. Wolf Carp Team
2. Carp Sofia
3. Ники Марково
4. Varna Carp Team
5. Лотос Карп
6. Fishing Industry
7. Carp Strike
8. WLC България
9. Insomnia Carp Team (ICT)
10. Vending Carp
11. Адвенчър
12. Карп Сливен
13. Ivkoni Carp Team
14. Barfin Line
15. Carp Grand
16. Атлетик Варна
17. S&M
18. Discovery Carp - Стара Загора
19. Carp Stara Zagora - Бербатов
20. Пирон 2005


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 19, 2018 11:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
Купи и медали
за 72-часово Приятелско състезание
за напреднали по риболов на шаран
за купата на язовир „БОЗВЕЛИЙСКО” – 2018 г.


Прикачени файлове:
Купи септ. 2018.jpg
Купи септ. 2018.jpg [ 684.59 KiB | Прегледано 1917 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 22, 2018 19:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ - 1-ви кантар 18:00 часа 20.09.2018 г.


Прикачени файлове:
1 Класиране 2018.09.20.png
1 Класиране 2018.09.20.png [ 186.33 KiB | Прегледано 1792 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 22, 2018 19:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ - 2-ри кантар 10:00 часа 21.09.2018 г.


Прикачени файлове:
2 Класиране 2018.09.21.png
2 Класиране 2018.09.21.png [ 198.24 KiB | Прегледано 1791 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 22, 2018 19:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ - 3-ти кантар 18:00 часа 21.09.2018 г.


Прикачени файлове:
3 Класиране 2018.09.21.png
3 Класиране 2018.09.21.png [ 219.12 KiB | Прегледано 1788 пъти ]


Последна промяна doktora1 на Съб Сеп 22, 2018 19:45, променена общо 1 път
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 22, 2018 19:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ - 4-ти кантар 10:00 часа 22.09.2018 г.


Прикачени файлове:
4 Класиране 2018.09.22.png
4 Класиране 2018.09.22.png [ 222.74 KiB | Прегледано 1802 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 22, 2018 19:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ - 5-ти кантар 18:00 часа 22.09.2018 г.


Прикачени файлове:
5 Класиране 2018.09.22.png
5 Класиране 2018.09.22.png [ 230.38 KiB | Прегледано 1801 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 23, 2018 09:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ - 6-ти кантар 10:00 часа 23.09.2018 г.


Прикачени файлове:
6 Класиране 2018.09.23.png
6 Класиране 2018.09.23.png [ 234.43 KiB | Прегледано 1756 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 23, 2018 09:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
S&M - 15,990 кг - 17:50 часа - 22.09.2018


Прикачени файлове:
IMG-f2f8ab3b828b17b90ffcee9b526aa7a9-V.jpg
IMG-f2f8ab3b828b17b90ffcee9b526aa7a9-V.jpg [ 120.03 KiB | Прегледано 1754 пъти ]
IMG-d8a146f4259951048aa51088d49467d4-V.jpg
IMG-d8a146f4259951048aa51088d49467d4-V.jpg [ 104.54 KiB | Прегледано 1754 пъти ]
IMG-1247e5f9411ab967306945ee836f94c5-V.jpg
IMG-1247e5f9411ab967306945ee836f94c5-V.jpg [ 124.84 KiB | Прегледано 1754 пъти ]
IMG-9ce45395801f898574c320a2a545f00c-V.jpg
IMG-9ce45395801f898574c320a2a545f00c-V.jpg [ 105.86 KiB | Прегледано 1754 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 23, 2018 15:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юни 27, 2018 12:09
Мнения: 65
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ


Прикачени файлове:
7 Крайно класиране 2018.09.23.png
7 Крайно класиране 2018.09.23.png [ 225.62 KiB | Прегледано 1724 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Форума се задвижва от phpBB® Forum Software © phpBB Group
Преведено от yarnaudov.com