Риболов на шарани в България

Риболов на шарани в България
Дата и час: Съб Мар 23, 2019 02:55

Часовете са според зоната UTC + 2 часа




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 482 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Яну 13, 2019 12:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Ное 10, 2015 09:58
Мнения: 223
Местоположение: гр.Бургас
:D


Върнете се в началото
 Профил  
 

Re: Въпроси за протеинови топчета към Diman!?

Sponsor

Sponsor
 

МнениеПубликувано на: Нед Яну 13, 2019 14:42 
Offline

Регистриран на: Вто Юни 17, 2008 17:51
Мнения: 2615
Валентин=17 написа:
Готварската сол не може да измени pH...

Това е точно така. На теория. Причината е в липсата на водородни йони в молекулата. Преди да напиша предния си пост, измерих Ph на трапезната сол, от чисто любопитство, тъй като не ползувам този продукт. Бях изненадан, но си го обясних с наличие на примеси. В момента също направих тест и показа Ph=6,5 на водата и Ph=6,5 на соления разтвор.
Дължим на Валентин едно благодаря, че внесе важно уточнение за тези, които са решили да ползват този продукт.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=AFFz0k67RbA


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2019 06:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Ное 10, 2015 09:58
Мнения: 223
Местоположение: гр.Бургас
Diman написа:
Разликата между морската сол и готварската сол е несъществена.
Ползувайте морска, готварска, каменна, хималайска, пампайска, която си прецените. Все е нещо. Солта овкусява храната и променя Ph на водата в алкална посока, към 8 единици, което е около 10 пъти по-алкална среда от язовирната вода.


Чао


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2019 09:06 
Offline

Регистриран на: Сря Яну 04, 2017 20:15
Мнения: 230
Местоположение: Попово
Димитър Чаушев написа:
Не цапайте :lol: Такава е темата ,сигурен съм че много хора могат да изкажат мнение но въпросите са към конкретен човек ,ако има желание да отговаря разбира се ;)


Е осмелих се и аз, с намесата си за втори пореден път да "оцапам" и тая твоя темата, та дори и въпросите да не са към мен, с цел да внеса яснота по въпроса. Очевидно колегите както и Diman нямат нищо против. :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2019 11:52 
Offline

Регистриран на: Вто Юни 17, 2008 17:51
Мнения: 2615
lqnkata написа:
Diman написа:
Разликата между морската сол и готварската сол е несъществена.
Ползувайте морска, готварска, каменна, хималайска, пампайска, която си прецените. Все е нещо. Солта овкусява храната и променя Ph на водата в алкална посока, към 8 единици, което е около 10 пъти по-алкална среда от язовирната вода.


Чао


Изображение

Подвела ме е тази таблица.
Чао.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=AFFz0k67RbA


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2019 09:20 
Offline

Регистриран на: Сря Яну 04, 2017 20:15
Мнения: 230
Местоположение: Попово
lqnkata написа:
Diman написа:
Разликата между морската сол и готварската сол е несъществена.
Ползувайте морска, готварска, каменна, хималайска, пампайска, която си прецените. Все е нещо. Солта овкусява храната и променя Ph на водата в алкална посока, към 8 единици, което е около 10 пъти по-алкална среда от язовирната вода.


Чао


Няма безгрешни хора всички грешим. Форума е за това за да си помагаме."Diman е един от най отзивчивите колеги готов да помогне на всеки с каквото може. За което му свалям шапка с дълбок поклон, и хиляди благодарности. Самият той призовава да четем и ако можем с нещо да му помогнем,( а това няма как да стане ако единствено той е оторизиран да отговаря) и не е казвал никога че всичко знае. Това е похвално и трябва да го подкрепяме, защото без него не можем.
Химията е една от най скучните науки, от която не ни остават почти никакви спомени от ученическите години. Когато започнах да се занимавам с размножаването на Неонките се сблъсках с рН, общата, постоянната, и временна карбонатна твърдост, на водата, които са взаимно свързани и поддържат стабилна еко системата във водоемите. Изменението на една от тях влияе и на останалите. Изменението на тези параметри и запазването им стабилни е доста трудно дори и в един аквариум, защото системата има склонност да се върне във първоначалното си състояние. От което е очевидно, че да говорим за изменим рН във язовирите е невъзможно, и много опасно за всички водни обитатели, в това число и водните растения.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Сря Яну 16, 2019 09:15 
Offline

Регистриран на: Сря Яну 04, 2017 20:15
Мнения: 230
Местоположение: Попово
Diman написа:
lqnkata написа:
Diman написа:
Разликата между морската сол и готварската сол е несъществена.
Ползувайте морска, готварска, каменна, хималайска, пампайска, която си прецените. Все е нещо. Солта овкусява храната и променя Ph на водата в алкална посока, към 8 единици, което е около 10 пъти по-алкална среда от язовирната вода.


Чао


Изображение

Подвела ме е тази таблица.
Чао.


Diman като видях показаната графика те разбрах. Въпроса е много по сложен отколкото изглежда на пръв поглед, ето защо.
Калциев бикарбонат е добре разтворим от въглеродната киселина (дъждовната вода разтваря СО2 от въздуха и се получава въглеродна киселина) и реакцията може да се напише и така.
СаСО3+Н2СО3=(Са2+)+(НСО3-)
Готварската сол NaCl след разтварянето си не се запазва като молекула NaCl, но във водата се разделя на две части Na+,и Cl-
В този случай положителния катион на Na+ не влияе на твърдостта, но отрицателния анион на хлора Cl-прави водата алкална, като карбоновата твърдост не се изменя.
Тестовете на водата за определяне на алкалността всъщност тестуват карбоновата твърдост. Защото на практика във всички природни води алкалноста е всъщност карбоновата твърдост. В първият случаи карбоновата твърдост ще отговаря на алкалността .Но във втория пример алкалността ще е по висока. Но теста не може да го установи, той мери рН :shock:
Макар че алкалността се отъждествява с алкалността, в този случай се разграничават.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Сря Яну 16, 2019 10:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Окт 15, 2007 19:16
Мнения: 5033
Images: 56
Чичо гугъл прави чудеса с хората,евалла на химиците в тоя форум :lol:

_________________
http://253carpbaits.com/


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Пон Мар 11, 2019 20:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Май 08, 2008 16:13
Мнения: 5918
Images: 26
с каменната сол дали нещата стоят по същият начин :roll: :?:

_________________
Искам купа от World Carp Classic


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Пон Мар 11, 2019 21:40 
Offline

Регистриран на: Вто Юни 17, 2008 17:51
Мнения: 2615
mega-chakmaka написа:
с каменната сол дали нещата стоят по същият начин :roll: :?:

Има ли водородни йони в химичната формула на каменната сол (NaCl) ?

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=AFFz0k67RbA


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пон Мар 11, 2019 21:46 
Offline
неможач

Регистриран на: Вто Юли 26, 2011 10:33
Мнения: 4753
Images: 7
Местоположение: Кавракирово
Има водородни бомби :lol:
Се едно питаш мене :lol:


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Пон Мар 11, 2019 23:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Май 08, 2008 16:13
Мнения: 5918
Images: 26
ба ли го незнам йони водороди кислороди-обърках се вече ше са погелпя :roll: ;) с кво да я осолявам тази стръв незнам :?:

_________________
Искам купа от World Carp Classic


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2019 21:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Май 08, 2008 16:13
Мнения: 5918
Images: 26
да се върнем на въпросът разискван тук някъде,за солта ви разбрах ;) та относно стягането на топчето но така че да не губи от сигналът си :!: при положение че във даден водоем има милиони пираний които го оглозгват,единият начин който съм запомнил е с добавяне на кръвна плазма а другият с добавяне на глицерин при самото варене,някой ако иска да се включи със съвети :roll: :?: ще съм доволен ;)

_________________
Искам купа от World Carp Classic


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2019 21:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Яну 02, 2014 21:21
Мнения: 759
Това с глицерина при варенето за първи път го чувам!Иначе аз съм слагал яйца на прах за стягане,колкото и нормални(течни)яйца да сложа,не мога да ги стегна достатъчно.Пък и течните добавки като станат твърде много.......,си е за сметка на яйцата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2019 21:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Май 08, 2008 16:13
Мнения: 5918
Images: 26
може и по друг начин да го формулирам- направа на тъй нареченото хуук байт топче,ако правилно го изписвам ;)

_________________
Искам купа от World Carp Classic


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 482 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Форума се задвижва от phpBB® Forum Software © phpBB Group
Преведено от yarnaudov.com