| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tomicarp
|
| Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 10:22 Заглавие: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР |
|
|
Здравейте колеги,изкам да разбера нещо много важно за сонарите-което не разбирам,моля за дообясняване на нещата които ме интересуват-от хора които са работили със сонари и са доста напред; 1.Какво точно означава едно-двулъчев сонар,каквоп означава градосите на лъчите и как се настроиват. 2.Защо сонарите ИЙГЪЛ-са еднолъчеви ,и варират от 100лв.-до 2000лв. каква е разликата като всички са еднолъчеви. 3.мнение за ГАРМИН 140-и за Humminbird -max220-240 4.НАИ-ВАЖНОТО -нормално ли като работиш със сонара на жегата повече време,нормално ли е да потъмнява екрана,след като го натопиш във водата и се охлади и го рестартираш пак тръгва-и така после пак.МАЛЯ ПОМОГНЕТЕ С МНЕНИЕ  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cucko

|
| Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 12:56 Заглавие: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР |
|
|
Като гледам какви въпроси си задал и по-добре не се захващай защото освен тези неща има още много по-сложни неща който се ровят вътре в менюто и така тотално ще се изнервиш след като не знаеш какво да правиш!
Всеки сонар си има упътвания и четеш там-за тези въпроси забрави! _________________
| marsel4o написа: | а аз така мисля сигурен съм че са там още и сновът нейде из драките  |
www.sukibaits.com |
|
|
 |
snegk moderator

|
| Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 13:27 Заглавие: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР |
|
|
Първия лъч показва под лодката, пример: ако е 20градоса, то ще показва на 1м. дълбочина 20см. от дъното.Ако има втори лъч и е 40градуса, то той ще показва рибите над двайсете градуса на първия лъч.Значи от 20 до 40см от дъното.Така мислим  _________________ Оставете нещо за вашите деца и внуци. |
|
|
 |
lubc

|
| Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 13:35 Заглавие: Re: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР |
|
|
| tomicarp написа: | 4.НАИ-ВАЖНОТО -нормално ли като работиш със сонара на жегата повече време,нормално ли е да потъмнява екрана,след като го натопиш във водата и се охлади и го рестартираш пак тръгва-и така после пак.МАЛЯ ПОМОГНЕТЕ С МНЕНИЕ  |
|
 |
doko

|
| Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 13:50 Заглавие: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР |
|
|
| cucko написа: | Като гледам какви въпроси си задал и по-добре не се захващай защото освен тези неща има още много по-сложни неща който се ровят вътре в менюто и така тотално ще се изнервиш след като не знаеш какво да правиш!
Всеки сонар си има упътвания и четеш там-за тези въпроси забрави! |
Това значи чи че като не си имал сонар и не си запознат на 100% с него нетрябва да си вземаш. Нема хора които са се родили научени, има хора които искат да се научат. Не е чак такова китайско писмо.
За мен също ще бъде интересно да попрочета какво ще кажат колегите защото също не съм много запознат със сонарите.  _________________
 |
|
|
 |
monilom
|
| Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 14:02 Заглавие: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР |
|
|
| doko написа: |
Това значи чи че като не си имал сонар и не си запознат на 100% с него нетрябва да си вземаш. Нема хора които са се родили научени, има хора които искат да се научат. Не е чак такова китайско писмо.
За мен също ще бъде интересно да попрочета какво ще кажат колегите защото също не съм много запознат със сонарите.  |
Само на теб ли.  _________________ Умните хора правят грешки,за глупавите това е простото ежадневие!!! |
|
|
 |
tomicarp
|
| Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 14:52 Заглавие: сонар |
|
|
Колега ,cucko,аз помолих за дообяснение за сонара -а не за разобеждения да не се занимавам,ти да неби да си се родил научен,или ние сме неграямотни,моля колегите които немогат(незнаят) и неискат да помогнат -поне да не се намесват,с такива мнения.Надявам се на обиждам никого  |
|
|
 |
cucko

|
| Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 15:07 Заглавие: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР |
|
|
Виж няма как да ти дадем урока който е за 12-ти клас, а ти още не си прочел този от 1-ви клас!
Аз ти дадох съвет от къде да почнеш т.е. да прочетеш упътванията,а когато имаш неясни неща можеш да се обърнеш да попиташ!Не с такива въпроси дето им има отговорите! Първо теоретично,след това практично и чак тогава ако се запознаеш кой бутон и опция за какво е тогава питай!
До тук не искам да те засягам с нищо,но ако имаш желание сам ще се справиш!Все пак на мен никой не ми е показвал а съм чел!  _________________
| marsel4o написа: | а аз така мисля сигурен съм че са там още и сновът нейде из драките  |
www.sukibaits.com |
|
|
 |
tomicarp
|
| Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 16:31 Заглавие: сонар |
|
|
колега ти не четеш ли аз какво питам,аз имам сонар garmin ff140-от доста време,книжката ми е на български,настроил сам си го перфектно, ти нечетеш ли за какви марки сонари питам-и в моито опътване на garmina-не пише защо ийгъла е еднолъчев,също аз несъм виновен че сам си се учил,аз изкам мнението на колегите-и то колеги които имат повече опит от мен,които няма желание да ми помогне да не пише,а които може поне да ми каже от каде да получа желаната инфо.нощо лично и пздрави на всички  |
|
|
 |
Berbatov-stz

Регистриран на: 23 Фев 2005 Мнения: 1860 Местожителство: Стара Загора
|
| Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 16:37 Заглавие: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР |
|
|
Garmin FishFander 140 е много добър сонар от 3г го ползваме без никакви проблеми щом си прочел книжката и си го настроил практиката ще те научи на другото...
Не е нормално да му потъмнява екрана и да го охлаждаш
А за лъчите не ми се обеснява ,че е една  |
|
|
 |
|