Carp BG Forum Форуми
Carp BG Forum
АлбумАлбум   FAQFAQ   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Carp BG Forum Форуми -> Техника и тактика
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tomicarp

Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 10:22 Заглавие: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР Отговорете с цитат

Здравейте колеги,изкам да разбера нещо много важно за сонарите-което не разбирам,моля за дообясняване на нещата които ме интересуват-от хора които са работили със сонари и са доста напред; 1.Какво точно означава едно-двулъчев сонар,каквоп означава градосите на лъчите и как се настроиват. 2.Защо сонарите ИЙГЪЛ-са еднолъчеви ,и варират от 100лв.-до 2000лв. каква е разликата като всички са еднолъчеви. 3.мнение за ГАРМИН 140-и за Humminbird -max220-240 4.НАИ-ВАЖНОТО -нормално ли като работиш със сонара на жегата повече време,нормално ли е да потъмнява екрана,след като го натопиш във водата и се охлади и го рестартираш пак тръгва-и така после пак.МАЛЯ ПОМОГНЕТЕ С МНЕНИЕ Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Personal Gallery Изпратете лично съобщение
cucko

Местожителство: Павликени

Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 12:56 Заглавие: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР Отговорете с цитат

Като гледам какви въпроси си задал и по-добре не се захващай защото освен тези неща има още много по-сложни неща който се ровят вътре в менюто и така тотално ще се изнервиш след като не знаеш какво да правиш!
Всеки сонар си има упътвания и четеш там-за тези въпроси забрави!

www.sukibaits.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Personal Gallery Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Skype Name
snegk
moderator

Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 13:27 Заглавие: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР Отговорете с цитат

Първия лъч показва под лодката, пример: ако е 20градоса, то ще показва на 1м. дълбочина 20см. от дъното.Ако има втори лъч и е 40градуса, то той ще показва рибите над двайсете градуса на първия лъч.Значи от 20 до 40см от дъното.Така мислим Laughing
lubc

Местожителство: севлиево

Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 13:35 Заглавие: Re: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР Отговорете с цитат

tomicarp написа:
4.НАИ-ВАЖНОТО -нормално ли като работиш със сонара на жегата повече време,нормално ли е да потъмнява екрана,след като го натопиш във водата и се охлади и го рестартираш пак тръгва-и така после пак.МАЛЯ ПОМОГНЕТЕ С МНЕНИЕ Very Happy

Shocked Shocked Shocked

Засрамен дяволът стоеше пред ужасяващата доброта...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Personal Gallery Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Skype Name
doko

Местожителство: В. Търново

Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 13:50 Заглавие: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР Отговорете с цитат

cucko написа:
Като гледам какви въпроси си задал и по-добре не се захващай защото освен тези неща има още много по-сложни неща който се ровят вътре в менюто и така тотално ще се изнервиш след като не знаеш какво да правиш!
Всеки сонар си има упътвания и четеш там-за тези въпроси забрави!

Това значи чи че като не си имал сонар и не си запознат на 100% с него нетрябва да си вземаш. Нема хора които са се родили научени, има хора които искат да се научат. Не е чак такова китайско писмо.
За мен също ще бъде интересно да попрочета какво ще кажат колегите защото също не съм много запознат със сонарите. Wink

Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 14:02 Заглавие: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР Отговорете с цитат

doko написа:

Това значи чи че като не си имал сонар и не си запознат на 100% с него нетрябва да си вземаш. Нема хора които са се родили научени, има хора които искат да се научат. Не е чак такова китайско писмо.
За мен също ще бъде интересно да попрочета какво ще кажат колегите защото също не съм много запознат със сонарите. Wink

Само на теб ли. Laughing
tomicarp

Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 14:52 Заглавие: сонар Отговорете с цитат

Колега ,cucko,аз помолих за дообяснение за сонара -а не за разобеждения да не се занимавам,ти да неби да си се родил научен,или ние сме неграямотни,моля колегите които немогат(незнаят) и неискат да помогнат -поне да не се намесват,с такива мнения.Надявам се на обиждам никого Very Happy
Върнете се в началото
cucko

Местожителство: Павликени

Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 15:07 Заглавие: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР Отговорете с цитат

Виж няма как да ти дадем урока който е за 12-ти клас, а ти още не си прочел този от 1-ви клас!
Аз ти дадох съвет от къде да почнеш т.е. да прочетеш упътванията,а когато имаш неясни неща можеш да се обърнеш да попиташ!Не с такива въпроси дето им има отговорите! WinkПърво теоретично,след това практично и чак тогава ако се запознаеш кой бутон и опция за какво е тогава питай!
До тук не искам да те засягам с нищо,но ако имаш желание сам ще се справиш!Все пак на мен никой не ми е показвал а съм чел! Wink

www.sukibaits.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Personal Gallery Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Skype Name
tomicarp

Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 16:31 Заглавие: сонар Отговорете с цитат

колега ти не четеш ли аз какво питам,аз имам сонар garmin ff140-от доста време,книжката ми е на български,настроил сам си го перфектно, ти нечетеш ли за какви марки сонари питам-и в моито опътване на garmina-не пише защо ийгъла е еднолъчев,също аз несъм виновен че сам си се учил,аз изкам мнението на колегите-и то колеги които имат повече опит от мен,които няма желание да ми помогне да не пише,а които може поне да ми каже от каде да получа желаната инфо.нощо лично и пздрави на всички Very Happy
Върнете се в началото
Berbatov-stz

Местожителство: Стара Загора

Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 16:37 Заглавие: СПЕШНА ПОМОЩ ЗА СОНАР Отговорете с цитат

Garmin FishFander 140 е много добър сонар от 3г го ползваме без никакви проблеми щом си прочел книжката и си го настроил практиката ще те научи на другото... Wink

Не е нормално да му потъмнява екрана и да го охлаждаш Confused

А за лъчите не ми се обеснява ,че е една Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Personal Gallery Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Skype Name
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Carp BG Forum Форуми -> Техника и тактика Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети