Риболов на шарани в България

Риболов на шарани в България
Дата и час: Пон Ное 18, 2019 06:38

Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Юни 12, 2019 11:50 
Offline

Регистриран на: Чет Мар 05, 2015 08:44
Мнения: 21
Предизвикателство Тръстиково Карп Къп 2019 4.07-7.07.2019
1) Датa на провеждане - 04.07.2019г.-07.07.2019г.
2) Водоем: Тръстиково Лейк
3) Такса за участие: 400 лв. на отбор
4) Минимален брой отбори: 12 *Максимален 20бр.
5) Теглене на жребий: 08.00 ч. на 04.07.2019г.
** Първо се тегли жребий за поредност, който се определя по-реда на ЗАПЛАТИЛИТЕ на 100% такса участие, след това жребий за сектор.
6) 9.00 часа - влизане по секторите
7) 12.00 часа на 04.07.2019г. - начало на състезанието
8 ) Продължителност- 72 часа
9) Награден ФОНД - 50% от събраната сума от такси за участие.
Примерен награден фонд при 20 отбора.При по малка бройка наградите ще бъдат редуцирани.
* Първо място в сектор А –600 лева +купи
* Първо място в сектор Б-600 лева +купи
* Второ място в сектор А-400 лева +купи
*Втори място в сектор Б-400 лева+купи
*Трето място в сектор А-300 лева +купи
*Трето място в сектор Б-300 лева +купи
*Генерално първо място +400 лева
*Генерално второ място +300 лева
*Генерално трето място +200 лева
* Най-голяма риба на съзтезанието -200 лева + купа
*Бест 5 най-големи риби на цялото съзтезание 200 лева + купа

10) Краен срок за записване и за заплащане на таксите за участие: 28.06.2019г.
Записан е този отбор който си е платил таксата.
11) Таксите за участие може да се превеждат чрез офисите на фирма "Еконт".
Получател:гр.Варна, офис на Еконт "Кайсиева Градина",Детелин Тодоров Петров тел.0879806525
За информация – Анатоли 0887625020.
12) Правила:

* Отборите са съставени от до трима равноправни състезатели.
* Състезателите от всеки отбор са ограничени в сектор (ограден с ленти или въжета ринг) с размери 20х12 м, в който разполагат палатки, чадъри, навеси с дискретни цветове (зелен, син, каки, камуфлаж) .
* Състезател от един отбор може да влиза в сектор на друг отбор само със съгласие на състезателите в него.
* Забранено е наличието и движение на превозни средства в зоните на състезанието, с изключение тези на организаторите.
* Всякакви устройства, работещи със сгъстен въздух, газ или ток, са забранени,изключение се прави за газови туристически бутилки и котлони .
* Използването на открит пламък от всякакъв вид е забранено в палатките и под навеси и чадъри. Прави се изключение за барбекюта.
* Забранени са викането, пускането на музика и създаването на силен шум по време на състезанието.
* Риболовната зона е с ширина 20 м. Риболовът трябва да се извършва вътре в определената за отбора риболовна зона; страничните граници на сектора, определени от две двойки колчета, техните мислени перпендикулярни на бреговата ивица продължения трябва да се разглеждат като два лъча, които определят състезателната зона \за риболов\. Замятане или нанасяне на линиите, извън тази състезателна зона е забранено. Състезателите могат да използват пространството в определения им сектор по свое усмотрение. Монтажите могат да бъдат доставяни в зоната за риболов само с риболовен прът
* Линиите на всяка въдица трябва да са само с една кука; монтажът на косъм е задължителен. Разрешени са само традиционни методи на риболов с тежест минимум 50г. При късане използваните монтажи трябва да осигуряват лесното освобождаване на рибата от тежестта. По линията не се разрешава използването на вирбели или други спомагателни свързващи средства,пречещи за освобождаването на тежестта.
* Монтажите задължително трябва да притежават “анти-шок” системи за предотвратяване на късания при замятане.
* Риболовът на плувка е забранен. Риболовът с фидер, суингтип, куивертип и с хранилки е забранен.
*Употребата на задни тежести е разрешена, но по всяко време съдиите могат да разпоредят изваждането им за проверка направлението на линиите.
* Съдиите по всяко време могат да разпоредят проверка на монтажите и начинът на съхранение на рибите в карп саковете.
* Разрешени са електронни, акустични и визуални сигнализатори.
* Всеки отбор може да използва едновременно до 4 въдици за шаранджийски риболов с дължина до 4 метра. Разрешени са само макари с фиксирана шпула. Резервните въдици не трябва да се разполагат на стойките и трябва да са в посока обратно на водата.
* Прътите за маркерите трябва да се отличават лесно, да бъдат белязани и също не могат да се разполагат на стойките до действащите въдици. Прътите за захранване също не могат да се разполагат на стойките до действащите въдици.
* Категорично е забранено използването на жива или мъртва стръв и захранка от животински произход, хайвер и метални примамки.
Разрешени са само:
- брашна, покриващи смеси (теста)
- семена, протеинови топчета и пелети, естествени и изкуствени. Всички смеси, приготвени с употребата на горните продукти, не трябва да бъдат оформяни в сфера с диаметър над 70мм.
Забранено е поставянето на стръв на куката и обвиването с тесто на тежестта/тип фидер/.
* Захранването може да се извършва от сектора и във водата с помощта на прашка, с лопата \кош\ с дълга ръкохватка или без ръкохватка, кобра, с ластичен катапулт на тринога с ръчно разтягане на ластика, чиято мощност зависи от характеристиките на ластика и силата на разтягане, с водоразтворими конец, мрежа или торбички и с ракети с вътрешен диаметър до 70мм и дължина до 200мм или спомб.
* От 20:00 вечерта до 08:00 сутринта захранването с катапулти ,ракети и спомб е забранено. Разрешено е захранване само с кобри и прашки.
* Кепът и шаранджийската люлка обезателно трябва да са подходящи за рибите.Размерът и качеството им трябва да осигуряват безопасността на рибите. Кепът и люлката задължително трябва да се навлажняват преди съприкосновение с рибата.
* Влизането във водата за вадене на риба, може да се извършва и от двамата състезатели.
* Забранено е осветяването на водата с фенери и прожектори, но се допуска използването на челници при замятане, вадене и загребване с кепа на уловената риба. Други източници на осветление са разрешени само вътре в палатката/навеса/.
* Зачитат се само шарани \огледални, люспести и голи\, бели амури. Зачитат се само риби с тегло над 1500 грама.
* Риба, която при вадене е оплела линия на състезатели от съседен сектор, СЕ ЗАЧИТА ако потърпевшият отбор не изкаже претенции (феърплей). Не се зачита риба, загребана с кепа извън риболовната зона / 20 м. / на състезателите. Тези обстоятелства трябва да са неопровержимо установени от съдиите и състезатели от съседни сектори.
* Уловената риба трябва да се съхранява в карп-сакове \ не повече от 1 риба в карп-сак\.
Всеки отбор трябва да разполага с поне 10 карп-сака, антибиотик и дюшек. Карп-саковете трябва да са разположени така, че съдиите да могат да ги виждат. Рибата се държи в тях до претеглянето й. Карп-саковете с риби в тях, трябва да са потопени във водата на максималната допустима за нагазване от състезателите дълбочина, без тежести, баласт или други предмети вътре в тях.
* Ако всички карп-сакове са заети, необходимо е състезателите да се обърнат към съдията, за да се претегли рибата и да се освободят карп-саковете.
* Не се допуска никакъв друг способ за съхранение на уловената риба.
* Рибата се зачита, дори и ако е закачена инцидентно извън, но около устата. Целенасоченото “тармъчене” е строго забранено.
* След края на състезанието, състезателите трябва да почистят перфектно сектора.
* Първи сигнал бележи начало на състезанието - състезанието може да започне единствено след като главния съдия е посетил всички сектори и не е установил нередности,всякакви претенции след този сигнал относно граници и посока на сектори са неоснователни.
* Вторият сигнал предупреждава състезателите, че до края на състезанието остават 15 минути.
* Третият сигнал бележи края на състезанието.
* На участниците, засекли риба преди третия сигнал, са предоставят допълнителни 15 минути да я извадят от водата. В този случай след изтичането на 15 минути се подава четвърти сигнал, след който се зачита само извадената от водата риба. Звуковият сигнал за друга фаза на състезанието трябва да е кратък; при всички случаи под внимание се взима началото му.
* Претеглянето се извършва с тествани кантари, предоставени от организаторите. Претеглянето се извършва извън секторите - в буферните зони.
* Резултатите от претеглянето трябва да са записани четливо и разбираемо както за съдиите, така и за състезателите.
* Член на съдийския екип извършва претеглянето и нанася резултата от него в официалния документ.
* Саковете за претегляне на рибата се предоставят от организаторите, употребата им е задължителна и служат за претегляне на всяка риба поотделно. Преди всяко поредно претегляне сакът трябва да е навлажнен и кантарът тариран с него.
* Измерва се в грамове. До претеглянето от съдийския екип карп-саковете с уловените риби не бива да се изваждат от водата. При меренето рибата се прехвърля от карп-сака в сака за претегляне на шаранджийския дюшек от единия състезател; след претеглянето рибата се връща много внимателно обратно във водата под съдийско наблюдение. След приключване на измерването на рибата, връщането й във водата и подписване на протокола не се приемат никакви протести по повод теглото й. Членовете на журито и главните съдии в зоните трябва да знаят правилата в съвършенство и да следят за тяхното спазване.
* Всеки състезател трябва да знае и изпълнява правилата изцяло. За всеки сектор ще има информационен панел с имената на състезателите и с данни за броя, вида и теглото на всяка уловена риба, които се обновяват на всеки 6 часа.
* Организаторите и съдиите не носят отговорност за каквито и да било инциденти и щети, възникнали по време на състезанието.
*Целия язовир е под постояненно видеонаблюдение.

13) НАРУШЕНИЯ И САНКЦИИ

* За първо нарушение на правилата – жълт картон - 5 кг се приспада от улова на oтбора.
* За второ нарушение на правилата – червен картон – отбора се дисквалифицира.
За неизпълнение указанията на съдия във връзка с прекратяване на установено нарушение на правилата, санкцията е директна дисквалификация на отбора.
Дисквалифициран отбор не участва в класирането. Платената такса за участие не му се възстановява и не му се полагат . След обявяване на дисквалификацията състезателите от дисквалифицирания отбор са длъжни в рамките на 60 минути да съберат оборудването си и да напуснат водоема.

14) КЛАСИРАНЕ
Крайното класиране се сформира на база,НАЙ-МНОГО кг. уловена риба!!!

*Язовира ще бъде разделен на два под сектора А и Б.
*Във всеки сектор ще има първо,втори и трето място.
*За Бест 5 наградата се печели отбора който е хванал най-големите 5 риби със средно тегло на целия водоем.Същия ИМА ПРАВО да вземе най-голяма риба, секторна награда или генерална.
*За да може да е най-равностойно за генерален победител ще приложим английската схема за изравняване потенциала на целия водоем а той е следния:
Правило:
Сектор А накрая на съзтезанието е хванал общо 1000 кг риба.Сектор Б накрая на съзтезанието е хванал общо 1500 кг риба.Разделяме сектор Б на сектор А и се получава коефициент 1500/1000=1,5 и умножаваме сектор А с коефициент 1.5.
Пример:
Отбор от сектор А "Х" накрая на съзтезанието е хванал 100 кг риба и е 1 в сектора си.
Отбор от сектор А "Z" накрая на съзтезанието е хванал 80 кг риба и е 2 в сектора си.
Отбор от сектор Б "Y" накрая на съзтезанието е хванал 180 кг риба и е 1 в сектора си.
Отбор от сектор Б "G" накрая на съзтезанието е хванал 140 кг риба и е 2 в сектора си.
По коефициента който се получава ГЕНЕРАЛНО отборите ще бъдат наредени ето така:
1-Сектор Б отбор "Y" с 180 кг.
2-Сектор А отбор "Х" с 100 х 1.5=150 кг
3-Сектор Б отбор "G" с 140кг
4-Сектор А отбор "Z" s 80 x 1.5=120кг
От съзтезателна гледна точка смятаме че тази система дава шанс на всеки един отбор да попадне в генералното класиране и целия водоем става равностоен.


Върнете се в началото
 Профил  
 

Предизвикателство Тръстиково Карп Къп 2019 4.07-7.07.2019

Sponsor

Sponsor
 

МнениеПубликувано на: Вто Юни 18, 2019 10:32 
Offline

Регистриран на: Чет Мар 05, 2015 08:44
Мнения: 21
Забележка:
Управата на язовира реши че ако се съберат 10 отбора съзтезанието ще се проведе.като примерно при 10 отбора ще се играе 5 на единия бряг 5 на другия.Като наградния фонд ще бъде редуциран спрямо записаните отбори.
Записани отбори до момента:
Екстрийм Карп варна
Фиш Мания 75
Радикал Карп
Фюжън
Брадърс теам


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Вто Юни 18, 2019 19:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 27, 2009 22:48
Мнения: 506
Images: 0
Местоположение: Варна
1.Екстрийм Карп
2.Фиш мания 75
3.Радикал Карп
4.Фюжън
5.Брадърс Тийм
6.Джери Карп


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Вто Юни 18, 2019 20:44 
Offline

Регистриран на: Пон Авг 02, 2010 20:13
Мнения: 339
Images: 87
Местоположение: Асеновград
Carp Grand заявява участие

_________________
https://carpgrand.bazar.bg/


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Вто Юни 18, 2019 20:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 27, 2009 22:48
Мнения: 506
Images: 0
Местоположение: Варна
1.Екстрийм Карп
2.Фиш мания 75
3.Радикал Карп
4.Фюжън
5.Брадърс Тийм
6.Джери Карп
7.Varna Master Team
8.Carp Grand


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Чет Юни 20, 2019 21:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 27, 2009 22:48
Мнения: 506
Images: 0
Местоположение: Варна
1.Екстрийм Карп
2.Фиш мания 75
3.Радикал Карп
4.Фюжън
5.Брадърс Тийм
6.Джери Карп
7.Varna Master Team
8.Carp Grand
9.Запазено :s_eh:


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Чет Юни 20, 2019 21:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 27, 2009 22:48
Мнения: 506
Images: 0
Местоположение: Варна
Чакаме още поне един отбор и уникалния по рода си формат, до момента да се състои!


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Пон Юни 24, 2019 09:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 27, 2009 22:48
Мнения: 506
Images: 0
Местоположение: Варна
1.Екстрийм Карп
2.Фиш мания 75
3.Радикал Карп
4.Фюжън
5.Брадърс Тийм
6.Джери Карп
7.Varna Master Team
8.Carp Grand
9.Запазено
10.Тим Арбовия


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
МнениеПубликувано на: Пон Юни 24, 2019 12:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 27, 2009 22:48
Мнения: 506
Images: 0
Местоположение: Варна
1.Екстрийм Карп
2.Фиш мания 75
3.Радикал Карп
4.Фюжън
5.Брадърс Тийм
6.Джери Карп
7.Varna Master Team
8.Carp Grand
9.Запазено
10.Тим Арбовия
11.Таско Карп


Върнете се в началото
 Профил Personal album  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Форума се задвижва от phpBB® Forum Software © phpBB Group
Преведено от yarnaudov.com